Helyi közélet

2015.08.16. 13:00

Augusztusi forgatag a Diósgyőri várban - Valódinak látszó középkor

Miskolc - Megkezdődött és egészen augusztus 23-ig tart az Augusztusi forgatag a Diósgyőri várban rendezvénysorozat.

Miskolc - Megkezdődött és egészen augusztus 23-ig tart az Augusztusi forgatag a Diósgyőri várban rendezvénysorozat.

Szombaton a várárok fölött kezdődő híd lábánál fekete fogú, viaszsárga „vénasszony” fenyegette bottal a járókelőket. Mellette csörgősipkás király bolondja hirdette fennen, a vénasszony bármely rossz gyereket képes megjavítani. A maszkolás annyira hiteles volt, hogy egy arra haladóm négy év körüli fiatalember rémülten fakadt sírva, anyának kellett megvigasztalni, ez csak mese, egy játék. A középkor idézése helyenként tehát túl jól sikerült.

További részletek a hétfői Észak-Magyarországban.​



Miskolc - Idén Augusztusi forgatag elnevezéssel tartják meg a hagyományos középkori témájú játékokat a megújult diósgyőri várban. A tizenhatodik alkalommal megrendezendő történelmi kalandozás augusztus 15-én kezdődik és nyolc napon át tart. tovább »

Miskolc - Idén Augusztusi Forgatag néven folytatódnak a hagyományos középkori témájú játékok Diósgyőr várában, amely a Lovagi tornák terének átadását is magában foglalja, és a hosszú hétvégén is sokszínű programokkal várja a családokat. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában