Helyi közélet

2015.08.17. 11:48

Augusztus végén a downhilleseké lesz Sajószentpéter

Sajószentpéter - Augusztus végén Sajószentpétert ellepik a downhillesek két napra, a versenyzők az ország minden pontjáról érkeznek a megmérettetésre. A verseny megtekintése ingyenes, így bringára fel.

Sajószentpéter - Augusztus végén Sajószentpétert ellepik a downhillesek két napra, a versenyzők az ország minden pontjáról érkeznek a megmérettetésre. A verseny megtekintése ingyenes, így bringára fel.

A downhill körülbelül húsz éve van jelen Magyarországon, de eléggé ismeretlen a hétköznapi emberek számára. A mindennapokban úgy lehet kiszúrni a sportág művelőit, hogy utcán felbukkan valaki, teljes védőfelszerelésben egy már-már crossmotorra emlékeztető kerékpárral. Na ilyenkor vagy a hegyre mennek fel, vagy már onnan jöttek le. A sport lényege, hogy kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított, erősen lejtős terepen kell bringázni, és ezt minél gyorsabban megtenni. A sport felépítése hasonló az óriás műlesikláshoz, csak a terep nehezebb, és ugyebár kerékpárral kell megtenni a szakaszt. Szinte minden korosztály jelen van a downhillben, sőt külföldön 60 éves, vagy közel 60 éves férfiaktól sem áll távol ez a sport.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a versenyen nevezni majd a helyszínen lehet, de előzetesen a Facebookon is megtalálhatják az összes információt. Augusztus 29-30-án lesz a viadal és több kategóriába mérhetik össze tudásukat a downhillesek: Women (női), Senior (30+), Hobbi merev (csak elől teleszkópos), Hobbi fully (összteleszkópos), Elit (profi). A kategóriákban kupák és oklevelek osztanak ki a dobogósok részére.

A sajószentpéteri V. Kalapács Downhill kupán a versenyző feladata az lesz, egy adott szakaszt, a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni extrém körülmények között. A downhill nem veszélytelen, a bukósisak használata kötelező, minden egyes versenyen, ez alól nincs kivétel, de további védőfelszerelés is fokozottan ajánlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában