Helyi közélet

2015.08.21. 18:09

A Szemerébe is mehetnek a ferenczisek

Miskolc - A zavartalan tanévkezdéshez szükséges munkálatokkal kezdik a Ferencziben.

Miskolc - A zavartalan tanévkezdéshez szükséges munkálatokkal kezdik a Ferencziben.

Hol tornáznak idén a ferenczis diákok? – kérdeztük a közelmúltban a tanévkezdés kapcsán. A válasz az volt: a tantestület a 2015/2016-os tanévre is úgy készül, hogy a diákoknak – ahogy eddig is – a folyosón, illetve az aulában tartják majd meg a testnevelésórákat. A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola tornatermének építése ugyanis 2010 óta áll, miközben az eredeti terv az volt, még abban az évben átadják. A beruházó azonban csődbe ment, az építkezés abbamaradt, a már elkészült szerkezet állapota egyre romlik.

A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola július 1-jétől működik a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeként, azaz akkortól került a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába. Ezért a szaktárcát kérdeztük, mi lesz az iskola el nem készült tornatermének a sorsa.

„A rendelkezésünkre álló információk szerint a tanulók az elmúlt években – az építkezés kezdete óta – az intézmény két aulájában, valamint a sportudvaron tornáztak, illetve – amikor erre lehetőség adódott – igénybe vehették a szomszédos Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola tornatermét és udvarát is” – kaptuk a választ a sajtóosztálytól. „A Nemzetgazdasági Minisztérium által 2015. július 1-jével átvett szakképző intézményekhez kapcsolódó építészeti munkálatok ütemezése során elsőként a zavartalan szeptemberi tanévkezdéshez szükséges, az esetleges balesetveszélyt elhárító, az alapvető működést biztosító beavatkozásokra, valamint az állagmegóvó munkákra kerülhet sor, majd ezek lezárását követően kezdődhet meg a közép-, illetve hosszú távú fejlesztések kivitelezése. Addig is, a jelen tanévtől már a Ferenczi szakközépiskola tanulói rendelkezésére áll majd a közelben levő Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tornaterme és sportudvara is” – tájékoztatott a minisztérium.

ÉM-NSZR


PPP-s

Az új tornacsarnokot még 2008-ban úgynevezett PPP-s konstrukcióban kezdték el építeni. Ez azt jelentette volna: magántőkéből elkészül, az önkormányzat mint használó később állami segítséggel ezt visszabérli, majd a futamidő lejártával állami kézbe kerülhet a beruházás.


Miskolc - A tornacsarnokot őrzik ugyan, de az állaga egyre romlik. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában