Helyi közélet

2015.07.30. 09:02

TISPOL-akció Borsodban: Állatkínzás gyanúja miatt is indult büntetőeljárás

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az akció elérte elsődleges célját: 88 teherkocsit és 28 autóbuszt ellenőriztek a borsodi rendőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az akció elérte elsődleges célját: 88 teherkocsit és 28 autóbuszt ellenőriztek a borsodi rendőrök.A megye útjain a rendőrök 2015. július 22-én, 23-án és 24-én átfogó ellenőrzéseket tartottak. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők megtartásának, a veszélyesáru-szállítási szabályok betartásának, illetve a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése volt.

ÉM-SZB


TISPOL-eredmények

  • Tehergépjárműveknél 20 esetben tártak fel hiányosságot a járőrök, melyek túlnyomó többsége műszaki jellegű problémából adódott.
  • Az autóbuszok vezetési és pihenő­idejével kapcsolatos ellenőrzése során 3 esetben állapítottak meg az egyenruhások hiányosságot.
  • További 236 személy- és kis tehergépjárművet, illetve vezetőiket ellenőrizték.
  • A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a tehergépkocsi sofőrjével, míg 9 esetben az egyéb gépjármű vezetőjével szemben.
  • Szabálysértési feljelentés 7 sofőrrel szemben készült, míg helyszíni bírságot 47 fővel szemben szabtak ki.
  • A közlekedésrendészeti akció során 3 büntetőfeljelentést tettek a rendőrök. Járművezetés ittas állapotban, egyedi azonosítójellel visszaélés, továbbá állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában