Helyi közélet

2015.07.17. 12:57

Szegények patikája: Borsodban nincs nyertes

Miskolc - A Gyermekétkeztetési Alapítvány nyilvánosságra hozta: melyik az a tíz, 3000 fő alatti falu, ahol július 1-től a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő kismamák és gyermekek településenként havonta 100 000 forint értékben, egy éven át ingyenesen juthatnak gyógyszerekhez, tápszerhez, vitaminokhoz.

Miskolc - A Gyermekétkeztetési Alapítvány nyilvánosságra hozta: melyik az a tíz, 3000 fő alatti falu, ahol július 1-től a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő kismamák és gyermekek településenként havonta 100 000 forint értékben, egy éven át ingyenesen juthatnak gyógyszerekhez, tápszerhez, vitaminokhoz. A nyertesek között egyetlen megyénkbeli települést sem leltünk. Azt nem tudni, pályáztak-e. Ám sikerült egy olyan patikust találnunk, aki hallott a pályázatról. Elmondta, olyan túlfeszített így is a munkatempó a gyógyszertárban, s olyan bonyolultnak tűntek a feltételek, hogy nem javasolta a részvételt – de azért ha ahhoz az önkormányzat és a háziorvos is ragaszkodott volna, akkor nem mondott volna nemet. Egy másik patikus véleménye az volt: nehéz az efféle akcióknál kiszűrni a visszaéléseket. Bennünk még az is felmerült: sok igazán rászoruló kistelepülésnek nálunk háziorvosa sincs, ez is jelenthetett akadályt.

ÉM-SzK

A kiírásból

„A pályázati összeget a háziorvos kezeli, azt a GYEA minden hónap 5-éig utalja át a háziorvos bankszámlájára. A gyógyszertár a segélyből vásárolt gyógyszerek számláját a GYEA nevére állítja ki. A gyógyszerek árát a háziorvos és a gyógyszerész közötti megállapodás szerinti ütemezésben a háziorvos fizeti ki a keret terhére a patikának. Ő a GYEA honlapján e célra rendszeresített űrlapon minden hó utolsó napjáig rögzíti a segély összegéből vásárolt gyógyszerforgalom adatait, a számlákat a háziorvos minden hó 5-éig postázza.

A háziorvos és a gyógyszerész 2016. július 1-ig megküldi a GYEA számára az év során felhalmozott tapasztalatairól szóló beszámolót.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában