Helyi közélet

2015.07.30. 11:03

Programterv készül a komplex kezelésre Szerencsen

Szerencs - Szerencs önkormányzata 2014 őszén sikeres pályázatot nyújtott be az Államreform Operatív Program keretében megvalósuló „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a konvergencia régiókban” című kiírásra – adta hírül a Szerencsi Hírek.

Szerencs - Szerencs önkormányzata 2014 őszén sikeres pályázatot nyújtott be az Államreform Operatív Program keretében megvalósuló „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a konvergencia régiókban” című kiírásra – adta hírül a Szerencsi Hírek. A konstrukció olyan modelljellegű együttműködési terveket támogat, amelyek célja az egy járáshoz tartozó települések közötti kooperáció kialakítása és megerősítése, a társadalmi felzárkózást elősegítő és esélyegyenlőségi programok végrehajtásához kapcsolódó koordinációs tevékenység megvalósításával. A pályázat nyitókonferenciáját a közelmúltban tartották a Rákóczi-vár lovagtermében.

A rendezvényt Koncz Ferenc polgármester nyitotta meg, aki szerint napjaink legfőbb feladata elérni, hogy mindenkinek legyen lehetősége elhelyezkedni a lakhelyén. Dr. Árvay László, a projekt szakmai munkatársa ismertette, hogy a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtásához szükséges járási szintű szolgáltatási és intézményi partnerség kialakításán, valamint együttműködési megállapodások kötésén túl olyan felzárkózási kerekasztal létrehozása és működtetése fog történni, amely áttekinti és összehangolja a térség önkormányzatainak tervezett intézkedéseit és fejlesztéseit. A pályázat 2015. november 30-ai lezárultával egy olyan járási szintű esélyteremtő programterv készül majd el, amely a feltárt problémák komplex kezelésére tesz javaslatot.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában