Helyi közélet

2015.07.23. 11:17

Ötvennyolc települést érintő beruházás Encsen

Encs - 85 százalékos készültségben van az a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer, amelyet egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően építenek Encsen, és amely 58 település kommunális és szelektív hulladékát fogja kezelni a tervek szerint 2017. január 1-től.

Encs - 85 százalékos készültségben van az a szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer, amelyet egy KEOP-os pályázatnak köszönhetően építenek Encsen, és amely 58 település kommunális és szelektív hulladékát fogja kezelni a tervek szerint 2017. január 1-től.Az Encs külterületén található hulladéklerakó megtelt, így a térségben nincs lerakási lehetőség. A támogatásnak köszönhetően megépülő telepen a kommunális hulladékot átrakják, és nagyobb rakományokkal szállítják el lerakóba. A szelektív hulladékot viszont válogatják, bálázzák és ezt követően értékesítik – tájékoztatott a helyszínen Bratu László, a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás elnöke.

A projekt része kétezer darab 1000 literes komposztáló­edény kiosztása és 15 szelektív gyűjtősziget kialakítása, amelyeken papír-, műanyag-, fém- és üveghulladék gyűjtésére nyílik lehetőség. Szemléletformáló kampány is indul: négy korosztályban szólítják meg a lakosságot a szelektív gyűjtés elterjesztése érdekében, ugyanis az 58 településből csak 8 gyűjtött eddig szelektíven.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában