Helyi közélet

2015.07.28. 19:52

Olvasói levél: Ki a felelős a lehulló faágért?

Miskolc, Szikszó - Mező Levente szikszói olvasónk szerencsésen végződött balesetének körülményeit osztotta meg velünk.

Miskolc, Szikszó - Mező Levente szikszói olvasónk szerencsésen végződött balesetének körülményeit osztotta meg velünk.

Többek között ezt írja: Néhány hete Szikszóról utaztam gépkocsival a régi 3-as főúton Csobád irányába, amikor az erős szél az út menti fáról letört egy 20 centiméter vastag, 4–5 méter hosszú ágat, ami az autóm tetejére esett, azt összetörte. Még szerencsém is volt, mert ha a szélvédőt kapja telibe, akár ott is maradhattam volna. A helyszínen maradtam, és értesítettem az encsi rendőrséget, akik nagyon hamar kiértek, és korrekt módon felvették a jegyzőkönyvet, fényképeket készítettek a leszakadt fáról, ami ugyancsak el volt korhadva. Úgy tájékoztattak, hogy az ilyen esetekben a közútkezelőhöz lehet fordulni kártérítésért. A közútke­zelő kárszakértője felmérte a gépkocsi sérüléseit, és elkészítette a kárbecslést, amit beadtam a közútkezelőnek. Több mint egy hónap múlva jött az elutasító válasz, hogy a közútkezelő nem hibás, és nem fizetnek egy fillért sem.

Levágták az ágakat

Megjegyzem, hogy gyakran járok azon az útvonalon, és a balesetem után pár nappal, nagy sürgés-forgással metszegették le a korhadt ágakat a közútkezelő emberei a 3-as út mentén. A közútkezelő közölte levelében, hogy ha akarok, forduljak bírósághoz. Köszönöm szépen. Azért, mert az, akinek a kezelésében vannak az út menti fák, s akinek azt karban kellene tartani, és balesetmentessé tenni, s aki ezt nem tette meg, azért viseljem én a kárt, és még én menjek bíróságra? Egy bírósági ügyekben jártas ismerősöm elmondta, hogy ha ügyvédet fogadok (jó pénzért), elhúzódhat az ügy 1–2 évig, és ha netán megnyerem a pert, első körben akkor is csak a gépjárműben keletkezett kárt fogják megtéríteni, a bírósági költségekért még egy polgári peres eljárást kell indítanom, hogy azt is megtérítsék. Gyanítom, azért választja ezt a „taktikát” a közútkezelő, mert abban bíznak, hogy a legtöbb embernek nincs kedve ügyvédet fogadni, és évekig bíróságra járni. De akkor nekik nincs semmi felelősségük? Vagy ha van, akkor mikor van?” – fejezi be a levélíró.

ÉM


Budapest, 2015. július 28., kedd (MTI) - A hétvégi viharok miatt 857-2200 kárbejelentés érkezett a nagyobb biztosítókhoz, a károk értéke az egyes biztosítóknál eléri a 100-300 millió forintot - közölték a biztosítók kedden az MTI-vel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában