Helyi közélet

2015.07.14. 08:59

Nagy sikerű kórusfesztivál Alsóvadászon

Alsóvadász - Idén kisebb jubileumot ünnepelt az Alsóvadászi Kórusfesztivál.

Alsóvadász - Idén kisebb jubileumot ünnepelt az Alsóvadászi Kórusfesztivál.Ötödik alkalommal adtak számot az érdeklődőknek a meghívott kórusok és dalkörök.

Ádámné Mészáros Krisztina a fesztivál fő szervezője arról tájékoztatott: ebben az évben nyolc kórus vett részt a seregszemlén, amelynek a községi általános iskola tornaterme adott otthont. Az Alsóvadászi Községi Vegyeskar, a Napfelkelte Népdalkör Homrogd, a Szivárvány Népdalkör Alsózsolca, a Nefelejcs Népdalkör Tállya, az Alsózsolcai Férfi Népdalkör, a Rozmaring Népdalkör Felsőzsolca, a Bartók Béla Hagyományőrző Népdalkör Borsodszirák és végül de nem utolsósorban a felvidéki Péderi Vegyeskar szórakoztatta kiváló műsorszámaival a nagyérdeműt.

Nemzetközi volt

– Mindenkinek köszönetet mondok, aki bármilyen formában támogatta ezt a rendezvényt – mondta Ádámné Mészáros Krisztina, a rendező alsóvadásziak kórusvezetője. – Nagy örömünkre idén nemzetközi is volt a fesztivál, mivel elfogadta Szemán János polgármester úr meghívását a felvidéki Péderi Vegyeskar is.

A legnagyobb sikert a felvidékiek aratták összetartozásunkat kifejező, szívet melengető és megható dalaival. Művészeti vezetőjük, Márta Eszter elmondta: nagy örömmel vesznek részt minden ilyen és ehhez hasonló eseményen, hiszen ők Magyarországra mindig hazajönnek!

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában