Helyi közélet

2015.07.14. 08:55

Köztisztviselők képzése Halmajon

Halmaj - Dr. Lukács Irén főigazgató szerint „jól képzett köztisztviselői kar kialakítására van szükség”.

Halmaj - Dr. Lukács Irén főigazgató szerint „jól képzett köztisztviselői kar kialakítására van szükség”.Az „Önkormányzati kapacitásépítés norvég–magyar együttműködéssel” projekt keretében nemrégiben kétnapos tréning megtartására került sor a járási és önkormányzati hivatalok együttműködésének fejlesztése érdekében. A program – melynek a halmaji önkormányzat adott otthont – trénere a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Lukács Irén volt. A képzés megnyitásaként Tóth József, Halmaj polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, hogy a Helyi Közösségi Akadémia (HKA) folytatásának is tekinthető a rendezvény.

A tréningen a Szikszói Járási Hivatal, valamint az illetékességi területéhez tartozó önkormányzati hivatalok munkatársai vettek részt. A járást hét kormánytisztviselő képviselte, az önkormányzatok részéről négy polgármester (Abaújszolnok, Alsóvadász, Selyeb, Halmaj), a Halmaji Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, két ügyintéző, valamint a Selyebi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője is aktívan részt vett a közös munkában.

A leghosszabb híd

A képzésen a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkára, Ducsay Lajosné is részt vett, aki szintén köszöntötte a megjelenteket, valamint röviden tájékoztatást nyújtott a szakszervezet jelenlegi tevékenységéről, feladatairól.

A tréning újszerű volt a résztvevők számára, és rendkívül jó hangulatban telt. A képzés során megfogalmazódott, hogy a szolgáltató közigazgatás jegyében az emberi kapcsolatok minősége necsak a munkatársak, hanem az ügyintéző–ügyfél viszonylatában is jelentős tényező.

A résztvevők összegyűjtötték azokat a szempontokat, amelyek hozzájárulnak a jó és hatékony hivatali együttműködés, egymás tiszteletére és elismerésére épülő emberi kapcsolatok kialakulásához.

Különösen jól sikerült a hivatali viselkedést modellező szerepjáték, melynek keretében a játékban részt vevő csoportok elemezték a hivatalban is előforduló verbális, nonverbális kommunikációs helyzeteket. A tréning utolsó feladata keretében két csoportban hídépítésre került sor. Dr. Lukács Irén főigazgató meg is jegyezte, hogy a csapatmunka példaértékű volt, és a halmaji tréning alkalmával „sikerült megépíteni a leghosszabb hidat”.

A képzés zárásaként a tréner megfogalmazta, hogy a résztvevők körében még a legnehezebb, közös gondolkodást és együttműködést igénylő játékban is sikerült a csoportoknak megtalálnia a helyes megoldást. Az előttünk álló nehézségek leküzdése, a feladatok jó megoldása érdekében a csapatmunka fontosságát hangsúlyozva felhívta a figyelmet – a Vitorlázás magazinban megjelent – Koczka Terézia rendhagyó földkerülő naplójára.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában