Helyi közélet

2015.07.09. 09:28

Interjú: Ocho Macho

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a latinos-funkos-punkos Ocho Macho zenekar frontembere Kirchknopf Gergő volt, aki minden friss információt megosztott a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a latinos-funkos-punkos Ocho Macho zenekar frontembere Kirchknopf Gergő volt, aki minden friss információt megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Milyen emlékeid vannak Miskolcról Gergő?

Ocho Macho - Kirchknopf Gergő: Mindig remek volt bulik voltak az egyetemi fesztiválon,és a Kocsonyázni is nagyon szeretünk, szóval kellemes emlékek vannak bennem/bennünk Miskolcról.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél év számotokra?

Ocho Macho - Kirchknopf Gergő: Abszolút volt egy nagy dolog az életünkben, hiszen a 2015-ös "Nagyszínpad" eseményen egy száztagú szakmai zsűri jelölése után jelen lehettünk, az elődöntő megnyerése után pedig úgy gondolta a közönség, hogy bennünket hoz ki elsőnek. Hatalmas dolog ez, aminek nagyon örültünk. Februárban pedig végeztünk a "Punk" kislemezünk munkálataival, ami meg is jelent és így mindjárt a megjelenés után részesei lehettünk egy nagyobb médiahullámnak. Sopronban a Volt fesztiválon indult meg amúgy ennek a versenynek az első állomása, ahol nagyon remek hangulat és közönség várt bennünket, aztán jön a Strand Fesztivál és majd a Sziget ahol Robbie Williams előtt fogunk játszani, már nagyon várjuk! :) Jövőre pedig mi képviselhetjük Magyarországot az Eurosonic Festiválon Hollandiában, úgyhogy az is egy remek nap lesz, de lényegében nekünk már január óta nyár van..:)

Szabi: Mit lehet tudnunk a Punk c. kislemezről?

Ocho Macho - Kirchknopf Gergő: A 7 perc teljesen új szám, a De Puta Madre 2 egy régi szám új szöveggel, a Hegyi tolvaj egy Halász Judit-szám feldolgozása, a várhatóan majd klipesített Teccik pedig Denizzel közösen készült, amihez egy rövid sztorim is van... Egy szombathelyi rádiónál dolgoztam és megkerestem egyszer Denizt, hogy interjút készítsek vele. Ennek kapcsán felvetődött egy közös dal ötlete és ezt ki is írtam a Facebook-oldalamra. Fél óra múlva felhívott az MR2, hogy hogy áll a dal. Úgyhogy megírtuk és így meg is jelent.:) Klip is a tervek között szerepel, de nyáron leginkább a fellépések kapnak nagyobb hangsúlyt, így most ez nincs napirenden...

Szabi: Tervek?

Ocho Macho - Kirchknopf Gergő: Kronológiailag ez a nyár nyilván a zenekart elkezdi bedarálni, de a hullámok közepette próbálunk venni levegőt is és olyankor mennek az ötletelések a jövőre nézve... Mindenképp jönnie kell egy nagylemeznek, hiszen úgy érezzük van bennünk bőven annyi ötlet és dal, hogy ez a jövőben megvalósuljon. Nyáron pedig még egy-két nótával megjelenünk mindenképp. Manu Chao budapesti koncertjén a Parkban is lehet lesz lehetőség játszanunk, hiszen mi nyertük a közönségszavazást ez ügyben pedig szintén kellő izgalom van bennünk.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további Sikereket Nektek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában