Helyi közélet

2015.07.24. 10:50

Interjú: NewC

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal lemezlovas NewC volt, aki mesélt a Strange Sounds-os bulikról és a jövőbeli terveiről a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal lemezlovas NewC volt, aki mesélt a Strange Sounds-os bulikról és a jövőbeli terveiről a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél éved?

NewC: Szia Szabi! Az év első fele nagy változásokat hozot, és elég tartalmasan is telt mind zeneileg, mind rendezvények tekintetében. A miskolci Strange Sounds csapat oszlopos tagja lettem, ahol a társaimmal igyekszünk új zenei palettákat és irányzatokat megismertetni a közönséggel. Szervezett csapatként igényes és változatos klubesteket prezentálunk az elektronikus füleknek Miskolc legszínvonalasabb helyszínén, a Helynekem-ben. Természetesen a NewWaveMonday rádióműsor is folyamatosan ketyeg hétfőnként a legjobb zenékkel a Szinva Rádióban, a Te "magyar hang"-oddal. :)

Szabi: Több Strange Sounds partyn is játszottál idén. Melyik fellépő és party volt az, amelyik legjobban elnyerte a tetszésed?

NewC: Igazából mindegyik rendezvényen jól éreztük/érezzük magunkat, mindegyik partyról fel tudnék sorolni több kellemes emléket is. Pozitivumként élem meg, hogy több szerepben is kiélhetem magam, jobban elmerülhetek az elektronikus zene irányzataiban, hiszen minden bulin különböző időpontokban játszunk, b2b-et és egyénileg egyaránt, így a forgatókönyv rendkívül változatos. Az összes közül mégis a legjobban kiemelhető a júniusban levezényelt buli, amelyen a romániai AZTECA-t láttuk vendégül. Az első külföldi fellépő volt a programsorozatunkban és felettébb kíváncsi voltam a Kudos Beach rezidensének tapasztalataira emberileg, szakmailag és természetesen a zenei repertoárjára. Igazából minden fellépő és promoter tud valamilyen pluszt és újat mutatni a közönségnek és a szervezőknek egyaránt, ezért nálam a személyes kontaktus fontos szerepet játszik egy klubest/fesztivál vagy bármilyen zenei rendezvény esetében.

Szabi: Néhány napja a neves szlovák SunDance Festiválon léptél fel, milyen élményekkel tértél haza?

NewC: Minden téren pozitív élményként éltem meg, és hatalmas örömöt jelent, hogy külföldi partykultúrát is megtapasztalhattunk. A gyönyörű környezet,a magával ragadó helyszín és a fantasztikus közönség mind-mind pozitív energiákkal töltött fel. A SunDance Festival Szlovákia legnagyobb több napos elektronikus zenei fesztiválja, melyet minden éven a Széles-tó partján rendeznek meg és évről-évre egyre dinamikusabban fejlődik. Természetesen az elektronikus zenén belül több stílus is feltűnt a programban (az EDM-től kezdve a techno-ig). Az underground stage-en Bari kollegámmal mi is sikeresen megtáncoltattuk a bulizni vágyókat. Kimondhatom, hogy mindkettőnket büszkeséggel tölt el, hogy fellépőként is jelen lehettünk eme neves fesztiválon, valamint új zenei kapcsolatokra tehettünk szert. Reményeim szerint jövőre ismét színesíthetjük a fesztivál line up-ját.

Szabi: Tervek?

NewC: Természetesen tervek mindig is voltak és lesznek. Ami jelen pillanatban kiemelhető, az a jövő hét csütörtöki (július 30-i) rooftop programunk a budapesti Gozsdu Sky Terrace-on, ahol már délután 18:00-tól egészen hajnal 2-ig mi szolgáltatjuk a jobbnál jobb ütemeket és szebbnél szebb dallamokat. Természetesen itt a kifinomultabb, nyugodtabb zenei ritmusok kerülnek előtérbe egy kellemes, igényes környezetben a belváros közepén. Augusztus 08-án szombaton pedig az egész régiót megmozgató Factory Fesztiválon is fellépünk a csapattal Dandy és Metha előtt, ahol szintén egy kellemes 3 napos rendezvény várható a zenekarok/fellépők/dj-k és hangulat tekintetében. Mindezeken felül augusztus 14-én lesz még egy nyári rendezvényünk a Helynekem-ben SCHIIPMANés két tehetséges NeXTApes-es srác, George és Zemar Kambas közreműködésével, amikor is már 17:00-kor kezdjük a hangolódást a Helynekem teraszán, ahová mindenkit szeretettel várunk egy kellemes kis délutáni / esti zenei kikapcsolódásra. Természetesen az éjszaka folyamán a club falai között folytatódik a buli. A rossz idő beköszöntével ősztől ismét visszatérünk a négy fal közé, és továbbra is hozzuk az ismert neveket.

Zenei pályafutásomat továbbra is nyomon követhetitek a soundcloud oldalamon (www.soundcloud.com/newc-1) , illetve a fellépéseimről tájékozódhattok a Resident Advisor portálon (http://www.residentadvisor.net/dj/newc).

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában