Helyi közélet

2015.07.01. 16:02

Immár gőzerővel zajlik a fejlesztési program

Tiszakeszi - Hosszas előkészítő munka után kezdődött meg a kivitelezés a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló ivóvíz-fejlesztési programban.

Tiszakeszi - Hosszas előkészítő munka után kezdődött meg a kivitelezés a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló ivóvíz-fejlesztési programban.

A Borsodvíz Zrt. 1 596 415 770 forint svájci támogatást nyert „Az alapinfrastruktúra javítása, helyreállítása és modernizációja, valamint a környezet fejlesztése” című pályázati kiíráson. Az 1 878 136 200 forintos összköltségvetésű beruházásból Borsod-Abaúj-Zemplén megye 11 településén korszerűsítik az ivóvízhálózatot, két településen pedig hálózatbővítéssel biztosították a megfelelő színvonalú ivóvízellátást.

A kivitelező Aquaprofit Zrt. először a hálózatbővítésre kijelölt két helyszínen, Simán és Emőd-Adorján-tanyán végezte el a munkálatokat, ezután pedig a további településekre, az azbesztcsövek cseréjére koncentrált, koncentrál a cég. A projekt ugyanis a korábbi megállapodás értelmében lehetővé tette, hogy 51 kilométer azbeszttartamú, már elavult hálózatot korszerű, műanyag vezetékkel váltsanak ki. Ebből a szempontból a munkálatok most már gőzerővel haladnak. Első körben három dél-borsodi településen, Ároktőn, Tiszakeszin és Tiszatarjánban végezték el a szükséges feladatokat, néhány héttel ezelőtt pedig két bodrogközi faluban, Bodrogkisfaludon és Bodrogkeresztúron is megkezdődött a kivitelezés. Ezekben a napokban pedig újabb két helyszín, Tarcal és a Bükkszentkereszt kapcsolódik be. A további településeken pedig az előttünk álló hetekben, hónapokban vonulnak föl a munkagépek.

A közelmúltban a svájci donor fél képviselői is látogatást tettek Tiszakesziben és Tiszatarjánban, ahol személyesen is meggyőződhettek a projekt előrehaladásáról és a műszaki tartalom megvalósításáról. Max Schnellmann, a Svájci Államszövetség képviselője világszínvonalúnak ítélte meg a kivitelezést, és reményét fejezte ki, hogy a tervezett határidőig, idén őszig valamennyi helyszínen megoldható a csőcsere.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában