Helyi közélet

2015.07.23. 15:10

Crescendo – újra Tokajban a zenészek

Tokaj - Megkezdődött a tizenkettedik Crescendo Nyári Akadémia.

Tokaj - Megkezdődött a tizenkettedik Crescendo Nyári Akadémia.A komolyzenei mesterkurzus a tavalyi év után újra Tokajban rendezte be székhelyét. A két hét alatt számos koncert és hangverseny lesz a városban, ez idő alatt az iskolákban, a színházban, a sportcsarnokokban, sőt még a polgármesteri hivatalban is gyakorolnak a zenészek. A nyári akadémiára öt kontinens harminchét nemzetének háromszáznyolcvan résztvevője érkezett.

A komolyzenei mesterkurzus megnyitóján Posta György polgármester kiemelte, fontos eseménye lett Tokajnak a Crescendo. A város kulturális életét nagyban fellendíti a két hét, a koncertekkel és előadásokkal színesítik a tokaji nyarat – mondta a városvezető.

A Crescendo Nyári Akadémia egy svájci református lelkipásztor, Beat Rink kezdeményezésére jött létre 1985-ben. A szervezetnek azóta már 3 kontinensen, 40 országban 2000 tagja van. A kéthetes kurzus tavaly költözött Tokajba, előtte tíz éven át Sárospatakon tartották. Az idei programra a világ öt kontinensének harminchét országából érkeztek hallgatók és tanárok. A résztvevők a kéthetes műhelymunka mellett számos koncertet adnak, a kurzus lényege ugyanis a tanulás mellett a közönség előtt való szereplési lehetőség biztosítása. Előadásokat pedig nem csak a kulturális intézmények falain belül tartanak, a diákok az utcákon és tereken, vagy éppen egy kávézó kerthelyiségében is zenélnek, sőt zenés miséken és kreatív istentiszteleteken is részt vesznek.

ÉM-EJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában