Helyi közélet

2015.07.20. 11:26

Cigánd: Egy újabb nagy lépés az élhető település felé

Cigánd - Cigándon átadták rendeltetésének az inkubátorházat.

Cigánd - Cigándon átadták rendeltetésének az inkubátorházat.Egy újabb épülettel gyarapodott Cigánd a napokban. Ez önmagában még nem lenne annyira nagy hír, de a bejelentés jelentőségét növeli, hogy ez az épület a Cigándi Inkubátorház, amely a jövőben a helyi vállalkozók életét fogja segíteni.

Új munkahelyek kellenek

– Mindig örülünk annak, ha olyan beruházás valósul meg, amely a térség vállalkozóinak életét igyekszik segíteni – mondta Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az átadón. – A mi megyénknek is elsősorban új munkahelyekre van szüksége és ezt a kis- és középvállalkozások gyarapodása is tudja biztosítani.

Ugyanezt erősítette meg avató beszédében dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője.

– Magyarország jövője szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható, hogy a kis- és középvállalkozások milyen feltételekkel tudnak működni – mondta többek között dr. Hörcsik Richárd. – A munkahelyek számának növekedése nélkülözhetetlen a magyar gazdaság teljesítőképességének szempontjából, ezért számunkra az a legfontosabb, hogy minél több olyan sikeres vállalkozás tudjon megszületni és működni, amely növeli a magyarországi munkahelyek számát. Ebből a szempontból is példaértékű ennek az inkubátorháznak a létrejötte, amely nem újszülött gyermekeknek, hanem születendő vállalkozásoknak nyújt védelmet és segítséget.

Ami kell

– Sokszor hallottam már helyi emberektől, miért erre vagy arra költünk, miért nem olyan dolgokkal foglalkozunk, ami a település szempontjából fontos – mondta Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – Erre azt mondom, hogy szükség van minden olyan beruházásra, amely a települést előre viszi, az életfeltételeket javítja, az itt élők komfortérzetét segíti. Ilyen szempontból pedig mire van nagyobb szükség, ha nem egy ilyen inkubátorházra, amelynek az a célja, hogy elősegítse a helyi vállalkozói kedv élénkülését, ezáltal új munkahelyek létrehozását, ahol a helyi és a környéken élő emberek dolgozhatnak.


Számokban

  • A projekt összköltsége: 250 millió forint
  • Cigándi összköltség: 135 millió forint
  • Támogatás: 95 százalék
  • Önerő: 7 millió forint


  • Bodrogközi Inkubátorház

    Cigánd és Lelesz (Szlovákia) önkormányzata közös projektje. A projekt átfogó célja a határrégió társadalmi-gazdasági fejlesztése a két tagállam (Magyarország, Szlovákia) helyi közösségei között. A projekt direkt célcsoportjai a helyi és térségi vállalkozók, akik a projekt elemeinek megvalósulása révén olyan üzleti környezetbe kerülnek, amely biztosítja a fejlődésükhöz és a közös együttműködések kialakításához szükséges feltételeket.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában