Helyi közélet

2015.07.21. 16:11

Augusztus végéig módosul a menetrend a miskolci vasútvonalakon

Budapest, 2015. július 21., kedd (MTI) - Pályafelújítás miatt keddtől augusztus végéig módosított menetrend szerint járnak a távolsági és a regionális vonatok a miskolci fő- és mellékvonalakon - közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

Budapest, 2015. július 21., kedd (MTI) - Pályafelújítás miatt keddtől augusztus végéig módosított menetrend szerint járnak a távolsági és a regionális vonatok a miskolci fő- és mellékvonalakon - közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.A közlemény szerint megkezdődött a pályafelújítás a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely fővonalon Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között, a Budapest-Miskolc irányú jobb oldali vágányon. Az arra járó vonatok menetrendje augusztus 30-áig csak a budapesti Keleti pályaudvar és Füzesabony közötti szakaszon marad változatlan.

A részletes menetrendi változások a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a vágányzári hírek menüpontban tekinthetők meg.

A beruházás keretében mintegy 42 kilométeren felújítják a vágány nyíltvonali szakaszait, megerősítik az alépítményt és kicserélik a felépítményt, szigetelik a hidakat és megjavítják a vízelvezetést. A leromlott állapotú felsővezeték-tartó oszlopokat kicserélik, az útátjárók burkolatát felújítják. Újjáépítik a megállóhelyeken a vágány melletti peronokat, valamint a forgalombiztonság növelése érdekében kicserélik a biztosítóberendezési kábeleket is. A munkálatok befejezése után Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között a jobb oldali vágányon, a teljes szakaszon óránkénti 120 kilométeres sebességgel haladhatnak majd a vonatok.

A felújításon alkalmazott modern nagygépes technológia legnagyobb előnye a hagyományos földmunkás technológiához képest, hogy csak feleannyi ideig kell vágányzárt tartani az érintett szakaszon, tehát a forgalom minimális akadályozása mellett végezhető a felújítás.

A 14 milliárd forintos beruházás 85 százalékban európai uniós forrásból valósul meg. A projekt 2016-ban az állomási vágányok, a peronok és a váltók felújításával folytatódik.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában