Helyi közélet

2015.07.09. 12:43

A Tesla Miskolcon is leparkolt

Miskolc - Háromezer kilométert tesz meg a Tesla, Ljubljana és Essen között hazánkat is érinti.

Miskolc - Háromezer kilométert tesz meg a Tesla, Ljubljana és Essen között hazánkat is érinti.Szerdán Miskolcra érkezett a Go&See Tour, amelyet az ELMŰ-ÉMÁSZ többségi tulajdonosa, az RWE rendezett meg, az idén második alkalommal. Ezen az autótúrán az e-mobilitás egyre növekvő jelentőségére és az energetika területén zajló forradalmi változásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A túra július 6-án indult Ljubljanából és július 19-én ér véget Essenben. A Tesla, amelyet Alex Schurig, a társaságcsoport fiatal munkatársa vezet, 3000 kilométert tesz meg, hét európai országot érintve. A magyarországi program utolsó állomása volt a miskolci helyszín, ahol az ÉMÁSZ székházában várták a sofőrt és kísérőjét, akik innen Kassára indultak.

A rendezvényen elhangzott, a Tesla egy töltéssel 430 kilométer megtételére képes. Az út szervezőinek egyik fő célja volt, hogy bebizonyítsák, a technológia fejlődésének köszönhetően, az elektromos autók kényelmes és valós közlekedési alternatívát jelentenek hosszabb utazások alkalmával is. Hazánkban például 34 ilyen töltőállomás áll az autósok rendelkezésére. A cég célja, hogy ezen töltőállomások száma tovább növekedjen, ez jól illeszkedik a kormány által meghirdetett Jedlik Ányos programhoz, amely az elektromos közlekedés hazai elterjesztését szolgálja – ismertették.

Újítások

Pfliegler Péter alpolgármester a jövőre utalva elmondta: „Elektromos autóból ma még nincs sok, holnap sem lesz, de holnapután egyre több…” Kiemelte azt is, Miskolc 2014-ben, hazánkban először, bevezette, hogy a közterületeken ingyen parkolhatnak az elektromos autók.

Az alpolgármester a Green Cityről és a Smart Cityről is beszélt, hangsúlyozva, a város elkötelezett az újítások, fejlesztések mellett.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában