Helyi közélet

2015.07.06. 13:31

A miskolciak szerették az ingyen meggyet

Miskolc - Néhányan kétkedve fogadták az ajándék gyümölcsöt.

Miskolc - Néhányan kétkedve fogadták az ajándék gyümölcsöt.Pedig, de! Ingyen osztották a gyümölcsöt Miskolcon, az Unio Coop Búza téri árucsarnokánál.

– A figyelemfelhívásunk lényege az, hogy ne rohadjon a fán a termés és inkább ezzel a promócióval a lakosság jusson ingyen meggyhez – nyilatkozta lapunknak a helyszínen Szakács Roland, a Kárpátok Gyümölcse TÉSZ vezetője, elnöke Tiszadobról. – Lényeges, hogy a magyar meggyet népszerűsítsük. A jövőben, ha mindenki csak egy kilóval fog többet vásárolni éves szinten, azzal a termelőket tudja segíteni.

Egy hét alatt változott

Az ügy hátteréről Szakács Roland elmondta: a belföldi konzervgyárak már korábban eladták a magyar meggyet a termelők tudta nélkül az önköltségi ár feléért. „55 forintot akartak érte adni, mi gazdák minimum 100 forintot kértünk.” Ennek hangot adva döntöttek úgy, hogy nem kiborítják a meggyet a földre és nem utakat zárnak le tiltakozásként, hanem kulturáltan a lakosságot tájékoztatva kiosztják a gyümölcsöt.

– Négyezer doboz meggyet osztunk szét, nagy sikere van – tette hozzá a termelő, miközben folyamatosan jöttek az emberek. – 10 millió forintos mínusz nekünk ez, nehéz kompenzálnunk, de több lábon áll a gazdaságunk.

Idő közben annyit változott a helyzet egy hét alatt, hogy a már említett 55 forintos kilónkénti árból szombatra 105 forint lett. Szombaton Miskolcon 1 tonna meggyet kóstolhattak az emberek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában