Helyi közélet

2015.07.30. 16:06

A Fesztiválkatlan két koncertje

Tokaj - Tokajban két nagyszabású produkciót láthatnak-hallhatnak az érdeklődők.

Tokaj - Tokajban két nagyszabású produkciót láthatnak-hallhatnak az érdeklődők.

A tavalyi Zempléni Fesztivál keretében nyílt meg és szerepelt első alkalommal koncerthelyszínként a 2500 fő befogadására alkalmas Tokaji Fesztiválkatlan, ahol ebben az évben két nagyszabású produkciót láthatnak-hallhatnak az érdeklődők. Az Operettszínház társulatával kerül színre az idén születésének egy évszázados jubileumát ünneplő legendás operett, a Csárdáskirálynő. A főszerepeket Fischl Mónika és Dolhai Attila énekli, a produkció rendezője Kerényi Miklós Gábor. A Budafoki Dohnányi Zenekar pedig a Budapesti Akadémiai Kórussal, népszerű előadókkal, Wolf Katival és Homonnay Zsolttal igényes átiratokban szólaltatja meg a hetvenes, nyolcvanas évek legnagyobb slágereit Retro Symphonic Rock című produkciójában.

A tények

A 24. Zempléni Fesztivált augusztus 13-23. között rendezik meg. A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió kulturális–turisztikai és bor-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi, táncos és jazz estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget. A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak eldugott falvakba, várakhoz, vadászkastélyokig, Árpád-kori templomokat és más műemlékeket fedezhetnek fel. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában