Helyi közélet

2015.07.31. 19:38

24. Zempléni Fesztivál: A könnyebb műfajok kedvelőinek is szól

Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs - Augusztus 13-a és 23-a között rendezik meg a 24. Zempléni Fesztivált.

Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs - Augusztus 13-a és 23-a között rendezik meg a 24. Zempléni Fesztivált.

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió kulturális–turisztikai és bor-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi, táncos és jazz-estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget.

Hagyományok, szokások

A kedvelt kiránduló koncertekkel a látogatók eljuthatnak eldugott falvakba, várakhoz, vadászkastélyokig, Árpád-kori templomokat és más műemlékeket fedezhetnek fel. Az eseményekhez kapcsolódóan a részt vevő települések is megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég­együttes és szólista lép fel évről évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.

Jazzkoncertek

A jazz és a könnyebb műfajok kedvelőinek is számtalan lehetőség nyílik a színvonalas kikapcsolódásra. Legújabb, Soulprints című lemezét mutatja be a Kozma Orsi Quartet Sárospatakon, a Grill Gödörben. Tokajban, a Kossuth téren Borbély Mihály szaxofonos a Dohnányi Quartettel játszik, Dés András ütőhangszeressel és Barcza Horváth József nagybőgőssel kiegészült újszerű felállásban. Sárospatakon, a Makovecz téren László Attilának és a Budapest Jazz Orchestrának, a Szakcsi Kvartettnek, valamint a Balogh Kálmán & Lukács Miklós Cimbalomduónak is tapsolhat a publikum. Az előadások sorában megtalálható egy Csepregi Gyula emlékest is, amelyen a tavaly elhunyt muzsikus kedvelt darabjait játsszák el barátai.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában