Helyi közélet

2015.06.23. 16:09

Tartós munkanélküliek a munkaerőpiacon

Ózd - A képzést követően a továbbfoglalkoztatás is megvalósult az uniós projekt befejezése után.

Ózd - A képzést követően a továbbfoglalkoztatás is megvalósult az uniós projekt befejezése után.

Sikerrel zárult a Borsodi Tranzit Nonprofit Kft. „Támpillér – építőipari képzés és tranzitfoglalkoztatás Ózdon” elnevezésű projektje. Az európai uniós támogatás jól hasznosul, mivel az OKJ-s bizonyítványt szerző 22 új szakmunkásból 19-en helyezkedtek el különböző cégeknél. A végeredmény rendhagyónak mondható ezen a területen.

Helyi vállalkozóknál

Ózdon és térségében 24 fő hátrányos helyzetű ügyfél kapott lehetőséget arra, hogy piacképes szakmát szerezzen, illetve a megszerzett tudás birtokában elhelyezkedhessen a nyílt munkaerőpiacon, köszönhetően a közel 80 milliós uniós támogatásnak.

A program résztvevői a képzést megelőzően kulcsképesség-fejlesztő tréningeken, majd ismeretfelújító oktatáson vettek részt. Ezt követően indult a nyolc hónapos oktatás kőműves és hidegburkoló, illetve festő, mázoló és tapétázó szakmákban. A tanulók foglalkoztatási jogviszonyban álltak a nonprofit kft-nél, így csökkentve a tanulás és munka közötti távolságot. A munkagyakorlatok helyszíneit, körülményeit potenciális helyi munkáltatók biztosították az oktatás teljes ideje alatt, akiknél a sikeres vizsgák után a négy hónapos továbbfoglalkoztatás is megvalósult.

A projekt számszerűsíthető eredményei alapján a vállalt 20 fő helyett 85 főt vontak be a programba, az elvárt 18 fővel szemben 22 végezte el sikeresen a képzést, és 21-en szereztek OKJ-s bizonyítványt. A nyílt munkaerőpiacon pedig a vállalt 12 helyett 19 fő helyezkedett el.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában