Helyi közélet

2015.06.28. 20:48

Nemcsak a kertről szól, a kirekesztésről is

Hejőkeresztúr - Garantáltan egészséges ételeket főztek és ettek szombaton Hejőkeresztúrban.

Hejőkeresztúr - Garantáltan egészséges ételeket főztek és ettek szombaton Hejőkeresztúrban.

Itt rendezték a II. Hejőkeresztúri Bio-Ünnep és Főzőversenyt. Bemutatkoztak a már működő Pro Lecsó kertek és küldötteik, valamint a „Hejő-Sajó: Fő a közös lecsó” projekt települései és Pro Lecsó kertészei. A program kiemelt gasztronómiai eseménye a főzőverseny volt, amelyben a Pro Lecsó kertekben termett zöldségek felhasználásával készült ínycsiklandó ételeket szakavatott zsűri értékelte.

Hejőkeresztúr, Hejőszalonta, Kistokaj, Sajókeresztúr, Szirmabesenyő, Sajósenye, Sajóecseg, Sajóvámos és Sajóbábony ételeit kóstolhatták meg a résztvevők.

De mi is az a Pro Lecsó program? – kérdeztük Kassai Melindától, a Pillangó Fejlesztések Egyesület vezetőjétől. Megtudtuk tőle, az egyesület által kidolgozott és folyamatosan továbbfejlesztett program a fenntartható, kistelepülési, vegyszermentes gazdálkodás meghonosítását szolgálja. Már több megyénkbeli településen fut. A gyakorlatban a települési programok komplex élelmezési, felnőttoktatási, foglalkoztatási és közösségépítő tevékenységen keresztül segítik a mélyszegénységben, gyakran éhezéssel, kirekesztettséggel küzdő roma és nem roma embereket.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában