Helyi közélet

2015.06.10. 10:00

"Megvan a lehetősége, hogy gyárat is fogadhassunk"

Miskolc - Hogyan lehet valaki a Volkswagen beszállítója? – erről tartottak konferenciát kedden.

Miskolc - Hogyan lehet valaki a Volkswagen beszállítója? – erről tartottak konferenciát kedden.„Jó helyen vannak, jó időben” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg dr. Kriza Ákos polgármester a Beszállítóvá válás a Volkswagen Groupnál című szakmai konferenciát. A programot évek óta az iparkamara és a NOHAC Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter rendezi meg, de most először a miskolci önkormányzat vállalta magára a szervezést.

„Miskolc elkötelezett az autógyártás iránt, egyelőre beszállítói szinten, de megvan a lehetősége, hogy gyárat is fogadhassunk” – fogalmazott a polgármester.

A rendezvényen Juraj Chmi­el, Csehország nagykövete is részt vett, aki hangsúlyozta, hogy az autóipar hazájában is fontos stratégiai iparág. Számokat ismertetve elmondta: évente egymillió autót gyártanak, és 150 ezer embert foglalkoztatnak ezen a területen.

Pfliegler Péter alpolgármester Miskolcot mint a lehetőségek városát mutatta be, kiemelve, hogy hazánk és ezen belül Miskolc is autóipari központ lett, fejlett beszállítói környezettel.

Bihall Tamás, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke pedig azt hangsúlyozta, Miskolc fejlődő pályán van. „Minden okunk megvan, hogy emelt fővel tekintsünk a jövőbe” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában