Helyi közélet

2015.06.18. 11:26

Képviselők kivégzésére biztatott a miskolci férfi

Miskolc - Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt indult büntetőügy a Miskolci Törvényszéken.

Miskolc - Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt indult büntetőügy a Miskolci Törvényszéken.

A megyeszékhelyen élő Miczán József neve nem ismeretlen az újságolvasók körében, hiszen a nyugdíj előtt álló volt katonatiszt évek óta minden nyilvános szereplési lehetőséget megragad arra, hogy felhívja a figyelmet a devizahitelesek – mint mondta – „kegyetlen és tarthatatlan helyzetére”. Véleménye szerint a kormány egyetlen eddigi intézkedése sem nyújtott hathatós segítséget a devizahiteleseknek.

Deviza-rabszolgaság

Éppen ezért – elmondása szerint – 2013-ban megfogalmazott egy törvényjavaslatot, amely gyors és hatékony megoldást kínált fel. A javaslatot, amelynek a devizarabszolga felszabadító törvény címet adta, személyesen juttatta el az országgyűlés elnökéhez, de még csak nem is tárgyaltak róla a képviselők.

Ezért saját honlapján is közzétette az elképzelést, és a weboldalon 2013. március 29-én nyilvánosságra hozta az országgyűlés elnökéhez címzett „fogadalom” elnevezésű felhívását. Ebben amellett tett hitet, hogy azt az országgyűlési képviselőt, aki nem szavazza meg az oldalon található devizarabszolga felszabadító törvényt, „alkalom kínálta időben, helyen és módon kivégzi”.

Népszavazást akart

Szándéka megerősítéseképpen népszavazási kezdeményezéssel fordult az Országos Választási Bizottsághoz (ma Nemzeti Választási Bizottság – a szerk.). Az aláírásgyűjtő íven a következő kérdést tette fel: „Egyetért-e ön azzal, hogy – a népirtás leállítása érdekében – tízmillió forint vérdíjat kapjon, aki a weboldalon rögzített törvényt meg nem szavazó országgyűlési képviselőt 48 órán belül kivégzi?” Az OVB elutasította a kérelmet.

Vállalja a következményeket

A terrorcselekmény elkövetésének fenyegetésével vádolt férfi tegnap a Miskolci Törvényszéken dr. Horváth Dóra tanácsa előtt azt vallotta, hogy az elkeserítő helyzetben nem látott más megoldást. Tettének súlyával tisztában van és vállalja a felelősséget érte.

A vád ismertetése és a vádlott vallomástételét követően a tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódott.

ÉM-SZB


A nép felhatalmazásával

Miczán Jószef a bíróságon elmondta, hogy tisztában volt azzal, hogy még abban az esetben sem lehetett volna eredményes a népszavazási kezdeményezése, ha az OVB szabad utat adott volna neki, hiszen az emberek nagyon nagy része vagy fél, vagy érzéketlen a másik problémája iránt. Éppen ezért arra is biztatta az embereket, hogy hivatalos magánokiratban adjanak felhatalmazást számára. Ő ezt úgy határozta meg, hogy így a nép nevében járna el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában