Helyi közélet

2015.06.26. 16:41

Jelentős fejlesztés Edelényben

Edelény - Uniós támogatásból valósult meg a rehabilitációs ellátás fejlesztése.

Edelény - Uniós támogatásból valósult meg a rehabilitációs ellátás fejlesztése.

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetben megvalósult fejlesztést, a Légzőszervi Rehabilitációs Centrumot.

A fejlesztés egy régión átívelő projekt keretén belül valósult meg, melyben az Észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újul meg. Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében 4.673.914.115 forint uniós támogatással megvalósuló „A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban” című projekt alapvető célkitűzése a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhető egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén.

Komplex központ

A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el. A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint. A Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetben a pályázat támogatásából csaknem 307 millió forintos beruházást valósítottak meg, ami magában foglal 89 millió forint értékű eszközbeszerzést, valamint 186 millió forint értékben építészeti munkálatokat.

Az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet programjának fő prioritása a kórház pulmonológiai profiljához szorosan illeszkedő komplex Légzés-rehabilitációs Központ kialakítása, a beruházás egy eddig még hiányzó betegellátási formát alakít ki. Itt egy központban minden olyan ellátást megkapnak majd a betegek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a rehabilitációhoz. A szakorvos dönt a rehabilitációs programba történő részvételről, ahol gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs, sószoba, szakorvosi tanácsadás és inhalációs kezelések várják.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában