Helyi közélet

2015.06.12. 08:42

Free WiFi a miskolci villamoson: ne már, nagyon komoly

Miskolc - Kedd óta a vidéki nagyvárosok közül Miskolcon először az MVK Zrt. által üzembe helyezett Free WiFi szolgáltatással az összes Skoda villamoson díjmentesen lehet netezni.

Miskolc - Kedd óta a vidéki nagyvárosok közül Miskolcon először az MVK Zrt. által üzembe helyezett Free WiFi szolgáltatással az összes Skoda villamoson díjmentesen lehet netezni. (A WiFi, az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány neve.) Nem voltunk rest, kollégánk csütörtökön ki is próbálta a szolgáltatást.

100 Mbps sebességgel

Egyszerűen, könnyedén, a „szokásos” módon lehet kapcsolódni a villamos wifi-jére, ami után a WiFi maximális sávszélességére kattanva akár 100 Mbps sebességgel is netezhetünk, igaz a csatlakozott felhasználókkal, pontosabban utasokkal osztozva. Szalai Imréné örül a szolgáltatásnak.

– Engem nem nagyon érint ez a dolog, de a gyerekek állandóan a telefont nyomkodják – magyarázza. – Jó hogy Miskolcon van ilyen!

A Kerekes Alexa néven bemutatkozott huszonéves fel sem nézett kérdésünkre. Mindössze annyit válaszolt, hogy nagyon jó – majdnem ezekkel a szavakkal… –, hogy van WiFi a villamoson.

– Ha elfogyna a mobilnetem, legalább rá tudok nézni a fészre (a Facebookra – a szerk.) – jelentette ki.

– Tényleg van WiFi a villamoson? – kérdezett vissza egy másik lány. – Ne már, nagyon komoly!

Majd vette is elő okostelefonját. A szolgáltatás egyébként éves szinten nettó 9,4 millió forintba kerül a teljes, új villamosflottára – tudtuk meg a közlekedési vállalattól. Az ingyenes WiFi alapvetően honlapok böngészésére, e-mailek fogadására és küldésére, közösségi oldalak látogatására alkalmas. Nagy adatforgalmat generáló oldalak és alkalmazások (filmek letöltése, videómegosztó oldalak) használatát a szolgáltatás nem támogatja. A hálózat nyílt, annak minden előnyével és hátrányával.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában