Helyi közélet

2015.06.07. 20:27

Ez nem Trabant, de teljesen úgy néz ki

Miskolc - Wartburg motor a szíve a keletnémet csodának, amely a 3. Bükkszentkereszti Veteránjármű Találkozón is ott volt.

Miskolc - Wartburg motor a szíve a keletnémet csodának, amely a 3. Bükkszentkereszti Veteránjármű Találkozón is ott volt.

Veres-Röghegyi Tamás és Viskolcz Gábor egy igazán ritkának mondható autót hajtanak. Nem, nem Trabant, csak úgy néz ki.

Módosított égéstér

– Egy 353-as Wartburg motor található benne módosított égéstérrel – fogalmazott lapunknak a fiatalember. – Bukócső, kagylóülés és 4 pontos övek, azaz majd minden megtalálható benne, ami egy jó Trabantba kell. A futóműve is egy külön történet, ugyanis az sem gyári, mert ez is egy olyan szempont volt, aminél el kellett felejteni a gyári alkatrészeket. Sajnos nem mi építettük az eredeti autót, de volt egy sajnálatos baleset, amikor karosszériacserés lett a kocsi, akkor újraépítettük, amivel egy kicsit közelebb kerültünk az autóhoz.

Hogy mit szólnak a laikusok az autóhoz? Tamás elmondta: Magyarországon nem sok ilyen autó található, ha van is néhány fura koncepció.

Megnézik

– Elég sokan megnézik az autót, hiszen a súly-lóerő aránya meglepően jó – árulta el. – A színe feltűnő, a hangja szintén. Az első hangok hallatán mindenki ledöbben ,hogy „ez egy Trabant?”

Komolyabb eredménye egyelőre még nincs a fiúknak, mert Miskolcon és környékén nem sok olyan rendezvény van, amin indulhatnának, ráadásul az említett baleset miatt néhány hete készült el az autó.

A 3. Bükkszentkereszti Veteránjármű Találkozó és Felfutó Menetpróbán ott voltak: szívesen vártak mindenkit, aki kíváncsi rájuk. Később? Néhány rally sprint azért be van tervezve a következőkben.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában