Helyi közélet

2015.06.16. 14:45

CityArt: tárlatnyitó pénteken

Miskolc - 2015. június 19-én pénteken újra tárlatnyitó a City Art Galériában: Székhelyi Edit és Balogh Géza festőművészek mutatkoznak be.

Miskolc - 2015. június 19-én pénteken újra tárlatnyitó a City Art Galériában: Székhelyi Edit és Balogh Géza festőművészek mutatkoznak be.A hotel tulajdonosa Dr. Barkóczi István alapította a galériát, ahol minden évben több neves alkotóművész mutatkozik be, a szállóvendégeknek, illetve minden betérőnek hiszen a galéria nyitott mindenki számára, egész nap hétvégén is. Érdemes betérni és egy jó kávé mellett végignézni az alkotásokat. A cél egyértelmű: vigyék városunk kulturális elkötelezettségének jó hírét mindazok akik megfordulnak a City Art galériában. Most a Papp László miskolci festőművész tárlatát váltja Székhelyi Edit és Balogh Géza kiállítása.

Balogh Géza absztrakt jellegű olajképeket, nagyméretű akvarelleket fest. Érmeit, szobrait viaszveszejtéses technikával készíti. Székhelyi Edit festményein nagy szerep jut a különböző struktúrák egymáshoz rendezésének, melyet egyéni szerkesztésmóddal, tónus- és színhasználattal old meg, bútorok, szobák formáit sejtető alakzatokból építi fel absztrakt kompozícióit. Gyakran jelentkezik vízfestményeivel is. Mindketten nyíregyházi kötődésűek.

A megnyitó a héten pénteken délután lesz 3 órakor. Kovács Bertalan egyetemi adjunktus méltatja a kiállítókat, majd kötetlen tárlatvezetés lesz.Minden művészet iránt érdeklődőt szeretettel várnak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában