Helyi közélet

2015.06.19. 16:41

Birtokba vették az Avast az avasiak

Miskolc - Csütörtökön együtt – egy nap az Avason az Avasért címmel egész napos rendezvény várta az érdeklődőket.

Miskolc - Csütörtökön együtt – egy nap az Avason az Avasért címmel egész napos rendezvény várta az érdeklődőket.

A Dialóg Egyesület szervezésében megvalósult esemény három helyszínen zajlott: reggel a Sályi utcai játszótér szomszédsági főzéssel nyitott, később sportbemutató és kutyaszépségverseny színesítette a napot. A Mandulás sétányon a délelőtt folyamán helyi önszerveződések, civil és egyéb szervezetek mutatták be tevékenységeiket, míg délután az Avasi Közösségi Tér kínált kultúrprogramokat: az Avasi Fotókör újabb kiállítása nyílt meg, volt kerekasztal-beszélgetés az Avasi monológok című történeti kiadvány kapcsán, végül az Életjel című avasi dokumentumfilm vetítése zárta a napot. Mátyás Lilla közösségfejlesztővel még délelőtt beszélgettünk.

– A Dialóg Egyesület az Avason közösségfejlesztéssel foglalkozik, és a szociális városrehabilitációs városprogram keretében felújították ezeket a tereket a lakók számára – mondta. – Legyen itt is kinti tér, főzési lehetőség. Kutyafuttatókat alakítottak ki, játszótereket újítottak fel, illetve közösségi tereket is. Ezeket vettük használatba.

A szabadban varrnak

Nagy Lászlóné a foltvarrást népszerűsítette. Kellemes, nyugtató időtöltésként írta le ezt a tevékenységet. Úgy véli: szép dolgokat készítenek és szeretné, ha minél többen kedvet kapnának hozzá.

– Tízen vagyunk, ám az úgynevezett kemény mag öt-hat főből áll – nyilatkozta az Avasi Patchwork Klub vezetője. – Táskákat, szatyrokat, párnát, takarót, tulajdonképpen mindent készítünk. Jelenleg az Avasi Gimnáziumban van kiállításunk a hónap végéig. Aki kedvet érez ez iránt, keressen meg bennünket az Avasi Közösségi Kávézóban.

Ráadásul szombaton 10–14 óra között az avasi foltvarrók egy nemzetközi mozgalomhoz csatlakozva Miskolcon is kiülnek a kávézó elé és a szabadban fognak varrni. Bárki csatlakozhat hozzájuk, vagy éppen megnézheti, hogyan dolgoznak.

ÉM-JLI

Kert a balkonon

Tasi Zsuzsanna, az Ökológia Intézet Alapítványtól a balkonkertészetet mutatta be az érdeklődőknek a Miskolci Ökokertész Klubbal együtt. Utóbbi egyletben olyan kertészek fogtak össze, akik vegyszerek nélkül szeretnék a kertjüket hasznosítani. A klubban többek között vannak mag- és palántabörzék, mindez a Kossuth utca 13. szám alatt. A panelerkélyre is volt ötletük: eper, fűszernövény, gyógynövény, vagy paprika, paradicsom is elfér ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában