Helyi közélet

2015.05.29. 13:42

Újabb adomány Ricsiéknek

Igrici - A segítségnek köszönhetően egyre fogy a tartozás, de még mindig jelentős a Mata család adóssága.

Igrici - A segítségnek köszönhetően egyre fogy a tartozás, de még mindig jelentős a Mata család adóssága.Újabb segítséget kaptak Mata Ricsiék villanyszámlájuk kiegyenlítéséhez. Egy olvasónk jelentkezett, hogy szívesen felajánlj a bajba került családnak 100 ezer forintot, és azt az Émász számlájára befizeti. Mint arról korábban írtunk, az Igriciben élő Mata család jelentős villanyszámla-tartozást halmozott fel télen. (Ricsi Az ének iskolája című televíziós tehetséggondozó műsorban tűnt fel énektudásával.) A tartozásukat elismerik, ki is akarják egyenlíteni, de csak havi 50 ezer forintos részletekben tudják ezt megtenni. A család már kapott segítséget az Émász és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adósságkezelő programjának köszönhetően, de még így is jelentős a tartozásuk. A bajt az okozta, hogy télen a szülőknek alig volt jövedelmük, nem tudtak tüzelőt vásárolni, így hősugárzóval próbálták meg bemelegíteni a szobájukat.

Kedves gyerek

A pénzt felajánló olvasónk kérte, nevét és lakóhelyét ne írjuk meg, de lapunknak azért elmondta: tavaly, amikor Ricsi a tévében hétről hétre szerepelt, nagyon megkedvelte. Rendkívül tehetséges és kedves gyereknek ismerte meg. Olvasónk kivételes dolognak tartja, hogy a fiú nehéz körülményei ellenére is vállalkozott arra, hogy tehetségét megmutassa ország-világ előtt.

– Sok alapítvány keres meg nap mint nap, hogy adakozzak, de aztán ki tudja, mire költik a pénzt. Ha viszont befizetem az Émásznak Ricsiék számlájára, akkor tudom, hogy jó helyre kerül a felajánlásom – indokolt olvasónk. Hozzátette: nagyon reméli, hogy Ricsi énektudása és tehetsége segítségével kikerül majd a szegénységből.

Veres Szilvia, Ricsi édesanyja nagyon hálás az újabb felajánlásért. Mint mondta, megható, hogy vannak olyan emberek, akik átérzik a problémájukat, és szívesen segítenek. Mint mondta, abból a kevés pénzből, amennyiből ők is élnek, nagyon nehéz egyről a kettőre haladni.

Ricsiről annyit tudtunk meg, hogy most épp beteg, összeszedett valami vírust, de kényszerpihenőt kihasználva verset tanul, amit magyarórán adtak fel neki. Énektanárhoz nem jár, csak zongoraórákra, otthon pedig dobolni szokott. – Ricsinek mindene a zene – fogalmazott az édesanya.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában