Helyi közélet

2015.05.14. 10:40

Stadionrekonstrukció Miskolcon - A készültségi foktól függ

Miskolc - Az NSK-nak még nincs dátuma az MVSC pálya rekonstrukciójának startjához.

Miskolc - Az NSK-nak még nincs dátuma az MVSC pálya rekonstrukciójának startjához.Az elmúlt héten foglalkoztunk azzal, hogy a Diósgyőrbe tervezett stadion megépítésével összefüggésben nemcsak a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kell költöznie a tervek szerint az MVSC pályára, hanem innen, a Csokonai úti pályáról az MVSC megye I. osztályú felnőtt gárdájának és utánpótlás vertikumának is, valahova, valamikor. Ám ez utóbbi kettőről még nincs döntés.

A miskolci zöld-fehéreknek azért kellene menniük, mert útban lesznek a tervezett építkezés során, amelynek első lépcsője a Csokonai úti játéktér 10 méterrel történő szélesítése, amely az MVSC sport­egyesület finanszírozásában, a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési program jóváhagyását követően, TAO-s kvóta felhasználásával hajtható végre. Persze a kedvező elbírálás után a pénzt – ami információink szerint több tízmillió forint – még össze is kell gyűjteni, és ha ez megvan, akkor lehet megbízni bárkit is a labdarúgó-játéktér megnagyobbításával, felújításával.

Kérdések

Mivel a sportingatlannak új tulajdonosa van, a MÁV Zrt.-től a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez került át a terület, és információnk szerint ennek a Nemzeti Sportközpontok lett az üzemeltetője, így múlt héten pénteken ezt az intézményt kerestük meg a következő kérdésekkel:

  • Igaz-e, hogy ennek az évnek valamelyik napjától az NSK kapta meg az üzemeltetői feladatokat a Miskolcon, a Csokonai úton található MVSC sportpályával kapcsolatban, annak tulajdonosától, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, 15 éves időtartamra? (Ha a kérdés nem mindegyik része pontos, akkor melyik az a része, amelyik nem, és mi a valóság?)
  • Ahhoz, hogy a diósgyőri stadionrekonstrukció Miskolcon, az Andrássy úton megkezdődhessen, elsőként az NSK kezelésében lévő Miskolc, Csokonai úti pályát kell előkészíteni, hogy a Diósgyőrből kibontásra kerülő anyagok odakerülhessenek. Hogy áll az előkészítés, meddig használhatják a területet a jelenlegi bérlők, köztük az MVSC labdarúgói, mikor kell új helyre költözniük?
  • A Miskolc Csokonai úti pályán milyen ütemezés szerint, milyen munkákat terveznek megvalósítani a rendelkezésre álló 500 millió forintból?
  • A válasz

    Öt nap után választ kaptunk, a Nemzeti Sportközpontok Főigazgatóságának titkárságáról, amely így hangzik: „Köszönettel megkaptuk kérdését a miskolci MVSC pályával kapcsolatosan. A Kormány 1037/2015. (II. 9.) határozatával döntött a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó Diósgyőri Stadion rekonstrukció beruházáshoz kapcsolódó intézkedésekről. A Kormány határozat 3. és 4. pontja értelmében a Kormány egyetért a Miskolc közigazgatási területén fekvő, 5080/3 helyrajzi számú földrészleten található MVSC Sporttelep – a Diósgyőri stadion rekonstrukció során a jelenlegi pálya kiváltására kerülő helyszínen, a „Napos oldali lelátó”, a pályavilágítás, illetve az egyéb berendezések újrahasznosításával történő – fejlesztésével és azzal, hogy a beruházás építtetője a Nemzeti Sportközpontok legyen. Ennek megfelelően megkezdődött a beruházás előkészítése, amely első elemeként ebben a hónapban a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe került az ingatlan. Mint Ön előtt ismeretes, jelenleg zajlik a Diósgyőri stadion tervezése, amely a legmeghatározóbb kérdés a „Napos oldali” lelátó kapcsán. Amikor az előkészítés és tervezés eléri a megfelelő készültségi fokot, akkor fog megkezdődni a jelenlegi stadion egyes részeinek „áttelepítése”. Természetesen a Nemzeti Sportközpontok és a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Társaság is egyeztetni fog a területet jelenleg használó sportolókkal és bérlőkkel a felújítás menetéről”.

    Ami kimaradt

    Vagyis ha pontosan nem is, de megtudhattuk, hogy ebben a hónapban került az NSK-hoz az MVSC pálya, azt viszont nem, hogy mennyi időre (határozott időtartamra, vagy határozatlanra), és az sem derült ki a válaszból, hogy meddig használhatja a területet az MVSC, ahogy az sem, hogy milyen munkákat terveznek megvalósítani a félmilliárd forintos projekt során.


    Miskolc - A diósgyőri stadionrekonstrukció startjához, az MVSC-nek kell költöznie, ha készen lesz az új hely. tovább »


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában