Helyi közélet

2015.05.19. 08:06

Segítséget kaptak Ricsiék

Igrici - A tartozás egyharmadát kifizette az Ökumenikus Segélyszervezet.

Igrici - A tartozás egyharmadát kifizette az Ökumenikus Segélyszervezet.

Segítséget kaptak Mata Ricsiék villanyszámlájuk kiegyenlítéséhez. Nemrég írtunk arról, hogy az Igriciben élő Mata család jelentős villanyszámla-tartozást halmozott fel télen. (Ricsi Az ének iskolája című televíziós tehetséggondozó műsorban tűnt fel énektudásával.) A tartozásukat elismerik, ki is akarják egyenlíteni, de csak havi 50 ezer forintos részletekben tudják ezt megtenni.

Nehéz tél után

Az Émász és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adósságkezelő programjának köszönhetően a bajba került család segítséget kapott. Irlanda Boglárka, az Émász igazgatósági megbízottja lapunknak elmondta, a családnak szigorú feltételeknek kellett megfelelnie ahhoz, hogy bekerüljenek a programba. Mellettük szól az is, hogy tartozásukat elismerték és hajlandók a fennmaradó összeget törleszteni.

Veres Szilvia, Ricsi édesanyja elérzékenyülve mondta lapunknak, hogy nagyon megörültek, amikor megtudták, segítséget kapnak, hiszen villany nélkül nem lehet gyerekeket nevelni. A bajt az okozta, hogy télen alig volt jövedelmük. Szilvia szociális segélyt kapott, a férje semmit, ehhez jött még a 3 gyerek után járó családi pótlék (a legidősebb gyerek után már nem jár). A minimális összegből nem tudtak tüzelőt vásárolni. Fűteni viszont muszáj volt, de a hősugárzó nagyon sokat fogyasztott.

Nem egyedi

Az édesanya hangsúlyozta: esetük nem egyedi, nagyon sokan tartoznak a szolgáltatónak amiatt, mert nincs miből kifizetniük a számlát.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpont vezetőjétől, Révfalvi Dorottyától megtudtuk, a hozzájuk beérkezett kérelmeket minden esetben körültekintően megvizsgálják, és egyénre szabottan nyújtanak segítséget.

A segélyszervezet Mata Ernőék esetében a fennálló tartozás egyharmadát fizette be a szolgáltatónak az ügyfél számlájára, vissza nem térítendő támogatás formájában.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában