Helyi közélet

2015.05.27. 11:24

Ózdi Fidesz - Személyes konfliktus(ok) a háttérben

Alig fél évvel az elveszített polgármester-választás után feloszlatták, majd újraszervezik a Fidesz ózdi szervezetét.

Alig fél évvel az elveszített polgármester-választás után feloszlatták, majd újraszervezik a Fidesz ózdi szervezetét.Néhány nappal ezelőtt Riz Gábor választókerületi elnök, országgyűlési képviselő bejelentette, hogy feloszlatják a Fidesz ózdi szervezetét. Indoklásként az elmúlt időszakban felmerült személyi konfliktusokról beszélt, amit akkor nem kezeltek a helyén A tavalyi választásokon tavasszal és nyáron ez még nem volt kihatással az eredményekre, hiszen az országgyűlési és az EP-voksoláson is eredményes volt a kormánypárt Ózdon. Ősszel azonban már elveszítették a polgármester választást – kétszer is -, és hiába alkottak többséget a helyi testületben, a frakció megbomlott, ami újabb törést jelentett a pártban.

Riz Gábor ezen az eseményen gondosan ügyelt arra, hogy neveket egyáltalán ne említsen, de azóta fokozatosan szivárognak ki újabb és újabb információk. Az egyik országos napilap online felületén a választókerületi elnök a következőképpen fogalmazott: „A volt polgármester kabinetvezetője a helyi csoport véleményének kikérése nélkül kinyilatkoztatta, hogy 2019-ben ő lesz az ózdi polgármesterjelölt. A Fideszben nem így dőlnek el a dolgok”

Vitális miatt?

Riz Gábor ezzel a kijelentésével Vitális Istvánt találta meg, aki az elmúlt három országgyűlési választásán kampányfőnökeként dolgozott, majd tette ezt tavaly ősszel a helyhatósági szavazást megelőzően is. Ugyanakkor az is tény, hogy a megismételt polgármester voksolást megelőzően már nem ő, hanem egy fővárosi kampánycsapat irányította a munkát, ekkor alakult ki a 66 helyet, több mint 5500 szavazatkülönbség a Jobbik javára.

- Vérzik a szívem, nagyon fáj, amit Riz Gábor tett a párt helyi szervezetével – ezt már Vitális István mondta. – Én fél éve nem beszéltem az országgyűlési képviselővel, többször kerestem, de ezekre egyáltalán nem reagált. A viszonyunk korábban sem volt felhőtlen, de én mindig, minden körülmények között kiálltam mellette. Egy célért dolgoztunk egészen tavaly őszig, azóta viszont minden kapcsolat megszakadt köztünk.

Vitális István hozzátette: egyetlen hivatalos fórumon sem nyilatkozott arról, hogy a következő választáson ő szeretne lenni a Fidesz polgármester-jelöltje, ám az egyéni ambíciókat egyáltalán nem tekinti problémának.

- Miért baj az, ha valakinek 25 év politikai tapasztalattal a háta mögött tervei vannak? – kérdezett vissza. – Ennek inkább örülni kellene, hiszen minél több lesz a jelölt, annál nagyobb merítési lehetősége lesz a pártnak. Erről majd úgyis a tagság dönt, ha eljön az ideje. Ám ezért szétverni egy helyi szervezetet enyhén szólva sem volt bölcs döntés.

A korábbi kabinetvezető, kampányfőnök elmondta: ő is megkapta a megszűnésről és az újjáalakításról szóló levelet, ezzel együtt pedig a belépési nyilatkozatot is. Ezt szinte azonnal kitöltötte, és eljuttatta a Fidesz ózdi irodájába. Ezek után kíváncsian várja, hogy az újjáalakított pártban szánnak-e neki bármilyen feladatot, vagy megerősítést kap arról, hogy miatta történt a feloszlatás.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában