Helyi közélet

2015.05.13. 22:36

Mitől lehet egy pályázat sikeres?

Miskolc - Pályázatok naprakészen - Széchenyi 2020 címmel tartottak tájékoztató konferenciát Miskolcon szerdán.

Miskolc - Pályázatok naprakészen - Széchenyi 2020 címmel tartottak tájékoztató konferenciát Miskolcon szerdán.Az évtized végéig tartó EU-s költségvetési ciklusról, a források optimális felhasználásáról, a hazai vállalkozásokat és önkormányzatokat érintő pályázatokról is szó volt a miskolci Városházán rendezett eseményen.

Rácz Józsefné mint egyéni vállalkozó, a hegymegi önkormányzat, valamint egy civil szervezet képviseletében hallgatta végig a az előadásokat. Kiderült: 2009 óta foglalkozik pályázatírással, s minthogy 30-án megszűnt az alkalmazása a kistérségnél, mostantól az önkormányzatnál foglalkozik ugyanazzal. Arra kértük, foglalja össze: lényegében miben változott a pályázati rendszer.

– Kétségtelen, hogy vannak változások a pályázati rendszerben, eleve más operatív programok indulnak, más a kedvezményezettekkel. Azt látom, hogy a kis- és középvállalkozásoknak több a lehetőségük, többek között munkapiac, a foglalkoztatás, a kapacitásbővítés terén. Az önkormányzatok erősítése is cél lehet, ami vélhetően összefügg a centralizálással. A civilek számára azonban szűkült a pálya, számukra jól jöhet, ha összefognak az önkormányzatokkal.

A sikeres pályázatírás titkát így foglalta össze: „Olyan érték létrehozását kell megcélozni, amely a projekt zárása után is hosszú távon működik.” Ő is büszke arra, hogy a kistérségben létrehozott és a pályázati támogatással működtetett 4 biztos kezdet gyermekház mindegyike életben marad, önkormányzati, illetve egyházi fenntartással.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában