Helyi közélet

2015.05.22. 12:00

Miskolci Szimfonikus Zenekar - A tűz, a víz, a föld és a levegő hangjai

Miskolc - Együtt a négy őselem, összeállt a szimfonikusok új évada.

Miskolc - Együtt a négy őselem, összeállt a szimfonikusok új évada.A bennünket körülvevő őselemek jegyében hirdette meg új bérleteit a Miskolci Szimfonikus Zenekar, azaz a tűz, víz, föld és levegő kap fontos szerepet a 2015/2016-os évadban. Az együttes új szlogenje: „Zene, elemi erő”.

A tegnapi sajtótájékoztatón Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője elmondta: a Népszerű bérletüket a tűz jegyében hirdetik meg, ezért a továbbiakban Tűzvarázs bérletként találkozhat vele a közönség. Gyöngy bérletük is átalakul, a víz jegyében megszólaló sorozat új neve Hangforrás bérlet. Középpontjában az emberi hang mint kristálytiszta forrás áll.

Az igazgató jelezte: a gyermek- és ifjúsági programokat a föld elem jeleníti meg, mely a kibontakozó életet szimbolizálja.

– A bérleten kívüli hangversenyek pedig jólesően felüdítik majd a hétköznapjainkat, akárcsak a levegő – tette hozzá.

Lidérces

A részletes programról Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője szólt. Elmondta: a Tűzvarázs bérlet hét hangversenyt kínál. Kiváló vendégkarmesterek és szólisták kaptak meghívást Miskolcra: Kocsis Zoltán, Thomas Herzog, Christian Simonis, Baráti Kristóf hegedűművészek, Prunyi Ilona zongoraművész, Szabó Ildikó csellóművész és Kiss József oboaművész. A népszerű versenyművek mellett – mint Schumann a-moll zongoraversenye vagy Brahms I. hegedűversenye – izgalmas kortárs művek is szerepelnek a kínálatban. Ajtony Csaba: Mozgásból szőtt áriája például.

A Hangforrás bérlet négy koncertet tartalmaz. Felcsendül majd Puccini misztikus operája, a Lidérc, mely különösen kedves Gál Tamás számára, hiszen kezdő karmesterként ő dirigálta először ezt a művet Magyarországon.

De bérleten kívüli hangversenyek is megörvendeztetik majd a közönséget az új évadban. Folytatódik a Vár-szerenád sorozat, az Aperitif, a Promenád. Lesz újévi koncert, és folytatódnak a gyermek- és ifjúsági koncertek is. A zene világnapjára pedig különleges produkcióval készül a társulat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában