Helyi közélet

2015.05.25. 00:04

Mezőkövesd: "Fogászatra" jár a stadion

Mezőkövesd - Négy hónap múlva avatják Mezőkövesden a megye egyik legszebb sportkomplexumát.

Mezőkövesd - Négy hónap múlva avatják Mezőkövesden a megye egyik legszebb sportkomplexumát.Még két éve sincs annak, hogy teljesen letarolták, majd újjáépítették és világítóberendezésekkel látták el a matyóvárosi sporttelepet, amelyben ősszel és tavasszal NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket láthatott a közönség. Annak ellenére, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC együttese kiesett az élvonalból, a klub vezetői ígéretet tettek a további munkálatokra, és tartották a szavukat. Akik jelen voltak a Siófok elleni NB II-es találkozón, láthatták, hogy már lezárták a takaros aréna napos oldalát. Ezt a részt eddig sokan foghíjnak nevezték, így azt is írhatjuk, hogy a jövőbeli esztétikus mosoly érdekében most „fogászati kezelést” végeznek a stadionban. A kivitelezők május elején vonultak fel és ha minden jól megy, akkor négy hónap múlva összekapcsolják a patkó két végét.

Impozáns lesz

A főlelátó természetesen tetőt is kap: a nézőteret tizenkét sorosra tervezik és itt ezerötszázan foglalhatnak majd helyet, míg a régi és az új részt összekötő kanyarokban további kétszázhúsz szurkolót helyezhetnek el. Jelenleg még a nagyon szép és korszerű klubházban lévő öltözőkben készülnek a játékosok éppen soros összecsapásaikra, de a stadion teljes átadása után már a tribün alatti, minden igényt kielégítő helységekből vonulnak majd a zöld gyepre a labdarúgók és a játékvezetők, akik szintén ott kapnak „irodákat”, míg a VIP-szobákat a hivatalos közreműködők, az ellenőrök, a támogatók, és a meghívott vendégek használhatják. A klub irányítói ezt mondták: a nyár végén bárki meggyőződhet arról, hogy a komplexum mindenben megfelel majd a 21. század (és az UEFA, azaz az Európai Labdarúgó Szövetség) igényeinek.



Az köztudott, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a mezőkövesdi stadion, a kormány révén, jelentős forrásokhoz jutott. Lapunkban korábban már megírtuk, hogy a hiányzó rész beépítésére az állam 2014-es költségvetéséből 220 millió forintot, a 2015-ösből pedig további 180 milliót kapott a klub, így jelenleg 400 millió áll a rendelkezésére a munkálatokra. Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC-t tulajdonló Mezőkövesdi SE elnöke – aki civilben a nemzetgazdasági miniszter helyettese, a tárca parlamenti államtitkára és a térség országgyűlési képviselője is egyben – egy nyilatkozatában elmondta, hogy a pénz azonban valószínűleg nem lesz elegendő, így további anyagi eszközök után néznek.

Ötezer férőhely

Átadását követően nem csupán élvonalbeli, hanem nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas lesz a stadion. A jelenleg zajló munkálatok idején senki nem drukkolhat a napos oldalon, amelyet elkerítettek és lezártak, a soron következő bajnoki rajtra azonban már megnyitnak. Ha teljesen megtelik majd a stadion – a klub irányítói azt remélik, hogy lesznek ilyen összecsapások – akkor ötezren biztathatják ott kedvenceiket. … és ezzel még nem érnek véget a mezőkövesdi futball-­infrastrukturális fejlesztések. Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt lapunknak, hogy a város határában lévő Zsóry fürdő területén a klub tulajdonában lévő edzőközpont kialakítását tervezik, négycsillagos szállodával, füves és műfüves pályákkal, de ezekről egyelőre nem kívánt részleteket megosztani a nyilvánossággal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában