Helyi közélet

2015.05.19. 19:19

Majd százmilliárdnyi forrás

Miskolc - A kis- és középvállalkozások számára jó hírrel érkezett Miskolcra Karsai Tamás helyettes államtitkár.

Miskolc - A kis- és középvállalkozások számára jó hírrel érkezett Miskolcra Karsai Tamás helyettes államtitkár.

- Az én hatáskörömben az elsődleges cél a kormányzati stratégiához illeszkedően Magyarország újraiparosítása, a teljes foglalkoztatottság megteremtése, a képzések, a munkaerő-piaci beavatkozások, az innováció, a tudásgazdaság erősítése. Remélhetőleg az új uniós tervezési ciklusban elérhető források e téren jól tudnak hasznosulni - jelentette ki Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Miskolci Egyetemen tartott előadása előtt kedden. Elmondta, épp egy olyan megbeszélésről érkezett, amelyen a polgármester kifejezte: itt az ideje visszahelyezni ezt a régiót az ipari térképére, hogy méltó legyen régi nagy híréhez. A prioritásokról szólva elmondta: két szempontot kell szem előtt tartani. Az egyik, hogy a régióban lévő multinacionális cégek, amelyek ide jöttek és nagy foglalkoztatóként helyi kis cégeket és helyi embereket alkalmaznak, megtalálják a számításukat. A másik terület, amelyre e régióban fókuszálni kell maga a ipar, ezen belül is leginkább a feldolgozóipar. Az első kör kedvezményezettjei a kis- és középvállalkozások (kkv-k), a második részből az egyetemek és a nagyvállalatok is részesülhetnek. Összességében 2200-2300 milliárd forintról van szó.

Az Észak-Magyarország felvetésére a helyettes államtitkár elismerte: kissé nehézkesen indul be a kkv-ket támogató program. Ugyanakkor bejelentette: a tavaly októberi kapacitásbővítő felhívás után legfeljebb egy-két héten belül csaknem 100 milliárd forintnyi forrás lehívására nyílik lehetőség.

– Az új, kkv-k gazdaságfejlesztését célzó verziót már csaknem végleges formában leadtunk a miniszterelnökségnek - biztosított róla.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában