Helyi közélet

2015.05.29. 12:38

Közlemény - Csökkenő távhődíj, költségtakarékos MIHŐ

Miskolc - Jakab Péter, a Jobbik BAZ Megyei alelnöke, miskolci frakcióvezető a távhőszolgáltatást igénybe vevő fogyasztók megtévesztésére alkalmas közleményt adott ki, amelyre a MIHŐ Kft. a fogyasztók tényszerű tájékoztatása érdekében a következőket közli.

Miskolc - Jakab Péter, a Jobbik BAZ Megyei alelnöke, miskolci frakcióvezető a távhőszolgáltatást igénybe vevő fogyasztók megtévesztésére alkalmas közleményt adott ki, amelyre a MIHŐ Kft. a fogyasztók tényszerű tájékoztatása érdekében a következőket közli.A miskolciak a távhőért sem jelenleg, sem a múltban, sem a jövőben nem fizetnek duplán. Ez nem is lehetséges, mivel a lakossági felhasználók és az intézmények távhőszolgáltatás díját a Nemzeti Fejlesztési Miniszter rendeletben állapítja meg. Amióta ez az ármegállapítás működik, 2013-tól – a kormányzat rezsicsökkentési intézkedéseinek köszönhetően – közel 23%-kal csökkent a lakossági távhőszolgáltatás díja.

A távhőszolgáltatási díjak költségszerkezetét a Nemzeti Fejlesztési Miniszter ármegállapítása előtti időszakára vonatkozóan bárki megtekintheti a MIHŐ Kft. honlapján (www.miho.hu), a „Jogszabályok - Önkormányzati rendeletek” 2006. 12. 06-tól hatályos állapot hivatkozáson. A távhőszolgáltatásért fizetendő alapdíj csak a fűtési célú létesítményekkel összefüggő fenntartási és működési költségeket tartalmazza. A hidegvíz felmelegítési díja a víz felmelegítésének hődíját, valamint az előállítás működési és fenntartási költségét tartalmaz. Ezért használati melegvíz alapdíj külön díjtételként nem kerül elszámolásra.

A MIHŐ Kft. a távhőszolgáltatást igénybe vevő fogyasztóit naprakészen, folyamatosan tájékoztatja a negyedévente 33 ezer példányszámban megjelenő hírlevelében (Hírmondó) és médiafelületeken egyaránt. A Hírmondóban is visszatérő téma volt a 2013-tól bevezetett új követeléskezelési szolgáltatás, amellyel – a visszajelzések alapján – a lakosság is elégedett. A szolgáltatás lényege, hogy a MIHŐ Kft., figyelembe véve az arra rászorulók lehetőségeit, hamarabb és peres eljárás nélkül tudja érvényesíteni fennálló követeléseit. Az új követeléskezelési eljárással a MIHŐ Kft. lakossági kintlévősége 2014-ben mintegy 100 millió forinttal csökkent! A MIHŐ Kft. vezetői mindenkor az érvényes jogszabályok szerint járnak el a MIHŐ Kft. kintlévőségeivel kapcsolatban, így a közleményben idézett Szemes István és dr. Tardi Béla erre vonatkozó kijelentései nem felelnek meg a valóságnak.

A MIHŐ Kft. ezzel részéről az ügyet lezártnak tekinti.

Pásztor Imre, Miskolc Holding

Kommunikációs, PR vezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában