Helyi közélet

2015.05.06. 12:23

Kámzsa, pisztoly, álkulcs

Miskolc - Minden volt az idejében lekapcsolt fiatal tokaji férfinél, ami egy rabláshoz szükséges lehet.

Miskolc - Minden volt az idejében lekapcsolt fiatal tokaji férfinél, ami egy rabláshoz szükséges lehet.„Hallottam róla, hogy itt kapták el a férfit, megdöbbentő, hogy nyugodtan sétálhatott pisztollyal az övében. Nem is tudom, mi lett volna, ha épp akkor járok erre.” Ezt egy idős néni mondta a Gömöri felüljárónál, ahol hétfőn délben elfogták a rendőrök azt a 18 éves tokaji férfit, aki – mint később, a kihallgatásán elmondta – épp egy környékbeli kisbolt kirablására készült.

Volt nála minden…

Hogy mennyire komolyan kitervelte tettét, bizonyítja, hogy amikor a rendőrök „igazoltatták”, övében egy – egyébként engedélyhez nem kötött – sportpisztolyt találtak, a fején lévő sapkáról pedig az derült ki, hogy valójában az egy kámzsa, amellyel jól lehet álcázni az arcot. Az is furcsa volt, hogy ujjaira ragasztószalagot tekert, a melegítőnadrágja alatt farmer volt rajta, amelynek zsebéből ajtók kinyitására alkalmas „zárfésűk” kerültek elő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának járőrei aztán Sz. Józsefet, már mint gyanúsítottat elő is állították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A fiatal férfi a kihallgatásakor ismerte el, hogy a nála lévő sportfegyverrel egy közeli kisboltot szándékozott kirabolni. Hogy melyiket, arról nem szól a fáma. Elmondta azonban, hogy azért tekert az ujjaira ragasztócsíkokat, hogy ne hagyjon hátra ujjlenyomatokat. A melegítő alatti farmernadrággal a rablás utáni menekülését kívánta volna elősegíteni.

Bevallotta tettét

A saját szempontja szerint pórul járt férfi végül is beismerő vallomást tett. A Miskolci Rend­őrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás előkészület vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ellene, amit gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással terveznek befejezni. Ami azt jelentheti, hogy akár napokon, heteken belül megszülethet a bírósági ítélet ellene.


Miskolc - A gyanút keltő fiatal férfit a rendőrök Miskolcon még a bűncselekmény elkövetésének megkezdése előtt igazoltatták és elfogták. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában