Helyi közélet

2015.05.20. 14:01

Fuvola, sok-sok szeretettel

Miskolc - Bercsi végre gyakorolhat. A szimfonikusoktól kapott kölcsön egy hangszert.

Miskolc - Bercsi végre gyakorolhat. A szimfonikusoktól kapott kölcsön egy hangszert.Hű, de jó! Pont ilyenen tanultam! – kiáltott fel Bercsi, amikor meglátta azt a gyönyörű, ezüstösen csillogó fuvolát, amit Siklósi Tamás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar 1. fuvolaművésze, szólamvezetője nyújtott át neki tegnap délután a zenekar székházában.

Bercsi, azaz Szendrei Bereniké decemberben elhunyt kollégánk, Szendrei Péter 9 éves kislánya. Minden vágya az volt, hogy legyen egy fuvolája, amin gyakorolhat. A kislány ebben a tanévben kezdte el a hangszerrel való ismerkedést Parasznyán, az ottani általános iskolában működő Szimfonia Programban. Édesapja halála után azonban a család Miskolcra költözött, zeneiskolába pedig majd csak szeptembertől jár Bercsi. Most azonban nagyon boldog, hogy végre tud min gyakorolni.

Amikor a zenekar igazgatója, Szászné Pónuzs Krisztina lapunktól megtudta, hogy mi a kívánsága a kislánynak, azonnal megoldást keresett. Egy olyan hangszert tudott most kölcsönadni Bercsinek, amit egy időre nélkülözni tudnak. Azonban nagy becsben tartja a zenekar ezt a fuvolát, hiszen 30 éven át Apró László, a zenekar előző 1. fuvolása játszott rajta. Az igazgató azt is elmesélte, hogy az ő négy gyermeke közül kettő fuvolázik, és számára mindig nagy boldogság, ha gyerekek zenét tanulnak, hiszen a muzsika finomítja a lelket.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában