Helyi közélet

2015.05.26. 08:53

Felfedezés: egy lakótelep másik arca

Miskolc - Családoknak, baráti társaságoknak kínált újabb két felfedező túrát, ezúttal az Avas kincseinek felfedezésére, versennyel egybekötve a miskolci Ökológiai Intézet Alapítvány.

Miskolc - Családoknak, baráti társaságoknak kínált újabb két felfedező túrát, ezúttal az Avas kincseinek felfedezésére, versennyel egybekötve a miskolci Ökológiai Intézet Alapítvány. Az útra vállalkozókat színes, egyedi, kézzel rajzolt térképekkel és rigmusokba szedett feladatlapokkal látták el. Mint a fő szervező, F. Nagy Zsuzsa elmondta, az útvonaltervező lokálpatrióták között a legkülönfélébb foglalkozású megtalálható, így a másoknak megmutatandó értékek palettája is meglehetősen színes. Bevallotta, még számára is akadtak újdonságok.

Igaz, hogy plusz nyereményeket csak szombaton nyerhettek a kincsesládákban talált pecséttel ellátott igazolólapot felmutatók, ám a felfedezőútra bárki bármikor elindulhat, ha a szükséges segédleteket letölti a www.ecolinst.hu/kincskereso honlapról.

Az első jelentkezők között volt egy Avason élő nagymama is, aki máris elhatározta, hogy a nyáron az unokáival együtt több útvonalat is bejár. Egyrészt izgalmas, jó közös program a két-két órás expedíció, másrészt élményszerűen bővíti az ismereteket.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában