Helyi közélet

2015.05.11. 17:36

90 kiló vágott dohánnyal „ünnepelte” a születésnapját

Edelény, Miskolc, Sajószentpéter, Szalonna, Szendrő - Negyvenegyedik születésnapján bukott le 90 kilogramm vágott dohánnyal egy nő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Edelény, Miskolc, Sajószentpéter, Szalonna, Szendrő - Negyvenegyedik születésnapján bukott le 90 kilogramm vágott dohánnyal egy nő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az asszony 21 éves lányával utazott autójában, amikor Szalonna határában megállították őt a rendőrök. Az ellenőrzéskor szúrta ki a járőr a fekete zsákokba csomagolt dohányt. A rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit, akik az autóban található, fél kilós csomagokban porciózott dohányt és a szállításhoz használt márkás autót is lefoglalták. A születésnapos nő ellen orgazdaság bűntett miatt tettek feljelentést a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szalonna határában állította meg az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének járőre a településen percekig köröző BMW-t. Igazoltatás közben tűntek fel a járőrnek a hátsó ülésre bedobott fekete zsákok. Az autóból összesen kilenc került elő. Mindegyikben fél kilogrammos csomagokba porciózott vágott dohány volt. A sajószentpéteri nő elismerte a járőrnek, hogy övé a dohány, azt azonban nem árulta el hova szállította volna azt. A NAV pénzügyőrei az autóban talált 90 kilogramm adózás alól elvont, 1,7 millió értékű vágott dohányt és az annak szállításához használt autót is lefoglalták. A sofőr ellen pedig orgazdaság bűntett elkövetése miatt kezdeményeztek büntető eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.

- Varga Zoltán, sajtóreferens, NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatósága -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában