Helyi közélet

2015.04.25. 17:19

Újra díjat nyert az egyetem gokartja

Miskolc - A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata címvédő lett önjáró gokartjával.

Miskolc - A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata címvédő lett önjáró gokartjával. Díjazták a legjobb konstrukciót, a legokosabb gokartot, továbbá a legjobb csapatmunkát is, az összesített eredmény adta ki az abszolút győztest a versenyen. Ennek köszönhetően a győztes senior csapat több értékes nyereményt és másfél millió forintot vihetett haza. Mindezt pénteki sajtótájékoztatóján mondta el Szabó Tamás, a Szerszámgépészeti és Mechatronikai Intézet igazgatója.

A budapesti Papp László Sportaréna adott otthont április 18-án a Go-Kart, Go-Bosch! verseny második évadának, ahol az idén junior és senior kategóriában nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata mérte össze tudását. A senior csapatok a gokarthoz egy fúrógépet és két – akkumulátoros fűnyíróban használt – motort kaptak a Boschtól. Az előbbiből önindítót kellett készíteni, az utóbbiak segítségével pedig hibrid meghajtásúvá kellett átalakítani a járművet – ismertette Trohák Attila, a csapat vezetője. Ezen felül – folytatta – a senior csapatoknak radarral és kamerával kellett felszerelniük a tavaly már díjnyertes gokartot, mindezt azért, hogy megvalósítsák a sávtartást, az adaptív sebességtartó automatikát és a vészfékezés funkciót.

A szakmai zsűri három szempont alapján értékelte a járműveket: a legjobb konstrukció, a legokosabb gokart, illetve a legjobb csapatmunka. A Miskolci Egyetem ME-Kart csapata a díjkiosztón háromszor is színpadra állhatott, ugyanis megnyerte a legokosabb gokart és a legjobb csapatmunka díját, valamint az összesítés alapján megszerezték az abszolút győztes címet is.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában