Helyi közélet

2015.04.20. 11:45

Nyolcvanöt bort minősítettek Edelényben

Edelény - Huszonhatodszor rendezett borversenyt az Edelényi Hegyek Közössége és a Miklós Gyula Kertbarát Kör.

Edelény - Huszonhatodszor rendezett borversenyt az Edelényi Hegyek Közössége és a Miklós Gyula Kertbarát Kör.A versenyt fehér-, vörös- és gyümölcsbor kategóriákban hirdették meg. Annak ellenére, hogy az elmúlt év nem kedvezett a szőlészettel és a borászattal foglalkozó gazdáknak, jó nedűket kóstolhattak a bírálók, akik nyolcvanöt bort (harmincnégy fehérek és ötvenegy vöröset) minősítettek. A fehér kategóriában két nagyarany, kilenc arany, tizenhárom ezüst és négy oklevél díjazás született, a vörös kategóriában pedig négy nagyarany, tizennyolc arany, huszonhat ezüst és három bronzdíjazás született. A szervezők hitet tettek hagyományuk mellett, szakmai megmérettetésüket a jövőben is megtartják.

ÉM

A legjobbak

Legeredményesebb borász: Virág Tamás.

Legjobb fehérbor: Tóbiás Dániel.

Legjobb vörösbor: Markó László.

Nagyarany minősítés: Virág Tamás (két fehér és három vörös), Markó László (egy vörös).

Arany díjazás: Bakó Gyula (egy), Molnár István (egy), dr. Bakó András (egy), Novák Sándor (egy), Barna Miklós (egy), Tóbiás Dániel (három), Barta István (egy), Tóbiás László (kettő), Demjén János (kettő), Újlaki Béla (egy), Kalapos László (egy), Vaszily Gyula (kettő), Kiss Pál (egy), Markó László (három), Virág Tamás (hat).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában