Helyi közélet

2015.04.21. 16:12

Közlemény - MSZP: Ígéretekkel tele a padlás

Miskolc - „Lesötétített üvegű autókból nem lehet látni a nyomort, Miskolc igazi problémáit". Így kommentálta dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök keddi miskolci látogatását.

Miskolc - „Lesötétített üvegű autókból nem lehet látni a nyomort, Miskolc igazi problémáit". Így kommentálta dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök keddi miskolci látogatását.

A szocialista politikus a városháza előtt tartott tájékoztatóján azt mondta, a nyomor és a dolgozói szegénység az, amin elsősorban változtatnia kellene a kormányzatnak. Ehhez új, a versenyszférában létrehozott munkahelyekre lenne szükség, illetve arra, hogy tisztességes bért fizessenek azoknak az embereknek, akiknek éppen van munkájuk. „Miskolc csak ebben az esetben lehet sikeres" – jelentette ki.

A miniszterelnök bejelentéseivel kapcsolatban, miszerint autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a tapolcai fürdő és a diósgyőri vár fejlesztése, illetve, hogy ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen, Varga azt mondta: már éppen ideje komolyabb fejlesztési projekteket indítani a városban. Korábban ő maga is szorgalmazott több beruházást, például az iparterület-fejlesztést, látván, hogy az elmúlt öt évben jobbára csak a szocialista városvezetés idején elnyert, elindított fejlesztéseket sikerült a fideszes városvezetésnek befejeznie, újabbakat nem nagyon indított.

A diósgyőri vár rekonstrukciójára például még a szocialisták nyertek támogatást, de a villamos-fejlesztési projekt is a 2010 előtti időszakban kezdődött meg. Az említett beruházások ugyanakkor – mutatott rá a szocialista képviselő – sohasem jöhettek volna létre az Európai Unió támogatása nélkül. Az Orbán által most bejelentett fejlesztések forrása is minden bizonnyal uniós forrás lesz, noha éppen az Orbán-kormány az, amelyik előszeretettel folytat mondvacsinált szabadságharcot az EU ellen.

Dr. Varga László felhívta a figyelmet arra, hogy a most bejelentett tervek csak akkor érnek valamit, ha azok valóban meg is valósulnak. Hangsúlyozta azt is, hogy a tervezett beruházásokat az itteni tudásra, a miskolci szakembergárdára, az itt élő munkavállalókra támaszkodva kell megvalósítani, nem pedig – mint fogalmazott – „csókosokkal", a városhoz semmilyen módon nem kötődő vállalkozásokkal.

- Az MSZP miskolci szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában