Helyi közélet

2015.04.25. 12:21

Interjú: Ónodi Eszter

Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő volt, aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő volt, aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Mit lehet tudnunk az elmúlt fél évedről?

Ónodi Eszter: Színházi fronton két remek darabban is játszo(m)ttam a Katona József Színházban. Az egyik "JOËL POMMERAT: A KÉT KOREA ÚJRAEGYESÍTÉSE" A Két Korea újraegyesítése nem a politikáról szól. Nem Koreáról, és nem is Magyarországról. Mindenhol és mindenkire érvényes, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat. Egy francia újság "az emberi kapcsolatok fanyar kaleidoszkópjának" nevezte. Egy francia párkapcsolati szkeccs-vígjáték tulajdonképpen. A másik előadás pedig egy angol színdarab, aminek "Abigail bulija" a címe, azt pedig Mike Leigh nevű filmrendező írta, és az ő színpadi adaptációját adjuk elő. Decemberben volt a "Swing" c. filmemnek a bemutatója, ami még nagyon nagy melegséggeltöltötte el a szívemet, hiszen hálistennek jóval 80.000 néző felett jár már a nézőszám, ami manapság egy abszolút remek szám. Jó kollégák, jó zenék, jó forgatókönyv, és jó hangulat jellemzi a filmet, szóval remek mozi. Hamarosan újra forgatni kezdek, de ez legyen egyenlőre meglepetés...Május közepén lesz egy sajtótájékoztató, ahol majd mindenre fény derül.

Szabi: Sena & Ónodi Eszter & W.H: Shakespeare’s Sonnets and Songs c. verskoncerttel járjátok az országot, mesélj erről picit?

Ónodi Eszter: Az előadás leginkább az irodalmi est és a koncert keveréke, szóval semmiképpen sem egy hagyományosnak vett unalmas irodalmi estre gondoljon az ember ahol csak egy egy szál gitárral ülünk és nem történik semmi... Ez egy nagyon vagány vállalkozás, mert mindenfajta kortárs és nagyon menő műfajok találkozása Shakespeare-rel, ami egy eléggé izgalmas egyveleg. A "W.H" csapat egy alapcsapat amiben én vendégként veszek részt. Balatonfüreden, Budapesten is remek közönség előtt zajlottaz előadás, most pedig Miskolca is elátogattunk. A W. H. formáció Márkos Albert csellista-zeneszerző kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy William Shakespeare szonettjeit és dalait megzenésítsék és játsszák. A szonettek témája: szerelem, szerelmi háromszög, szókimondó szexualitás és mindaz, ami ezzel jár...  A szonettek anyaga a paradoxon, így tehát stílusuk is paradox. Sena Dagadu – ének, Márkos Albert – cselló, Gryllus Samu – basszusgitár, és G. Szabó Hunort a doboknál lehet megtalálni.

Szabi: Terveid a jövőre nézve?

Ónodi Eszter: A tévés dolog amit említettem eléggé sok időt fel fog emészteni az életemben, ez nyár közepéig fog tartani. Aztán van egy újabb filmes felkérésem, de az még nagyon gyerekciőben jár, szóval konkrétumokat itt sem tudok egyenlőre mondani. A Katona József Színházban is folytatom tovább a munkát, és várom az következő évadot nagyon lelkesen.

Szabi: Valami Amerika 3?

Ónodi Eszter: Heredni Gábor rendező most a "Kincsem" c. filmmel van elfoglalva, tehát ezen a nyáron biztos, hogy nem. De hogy a jövő mit hoz, azt nem lehet tudni, semmi sem kizárt. Gábor halvány ígéreteket tett már a fiúknak.

Szabi: Köszönöm Eszter! További Sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában