Helyi közélet

2015.04.01. 07:57

Hogy lett a rémhírből valóság a Szentpéteri kapuban?

Miskolc - Erre keresték a választ a Szentpéteri kapuban és környékén lakók a keddi közmeghallgatáson.

Miskolc - Erre keresték a választ a Szentpéteri kapuban és környékén lakók a keddi közmeghallgatáson.A 3-as és a 26-os utak átvezetésének szándéka a Szentpéteri kapun rémhír – állította egy szórólap még tavaly októberben, amelyen Nánási-Kocsis Norbert önkormányzati képviselő neve szerepelt. De egy újságcikkben Rostás László, a város főépítésze is rémhírnek nevezte azt a feltételezést, miszerint a Szentpéteri kapu és Besenyői út között, azaz a lakótelep közelében út épülne. Ehhez képest a lakók megdöbbenve látták, hogy az útépítés már engedélyezési szakaszban van, a megvalósítási tanulmányterv elkészült. A hatósági eljárásnak megfelelően pedig kedden közmeghallgatást tartottak a témában. A fórumon részt vett a környezetvédelmi felügyelőség szakembere, a tanulmányterv és hatásvizsgálatok készítői, valamint csaknem 30 felháborodott lakó. Ők kérdésekkel is készültek, leginkább arra voltak kíváncsiak, ha korábban azt ígérte az önkormányzat, hogy az adott szakaszon nem lesz út, akkor most miért építik majd meg. Érdemi választ azonban egyelőre nem kaptak, hiszen az önkormányzat részéről nem volt jelen senki – a terület önkormányzati képviselője sem.

Lapunk megkereste a hivatalt, kérdéseket tettünk fel nekik a témával kapcsolatban, szerdára ígértek választ. A témát folytatjuk.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában