Helyi közélet

2015.04.01. 09:11

Egy évre helyet cserél Miskolc és Debrecen

Debrecen, Miskolc - A két város vezetősége azután döntött így, hogy a Borsod Online és a Hajdú Online hírportálokon nagy sikerrel futott a "Mi hiányzik a városból" kérdés. A költözés várhatóan 1 hónapot vesz igénybe és már ma délután elkezdődik.

Debrecen, Miskolc - A két város vezetősége azután döntött így, hogy a Borsod Online és a Hajdú Online hírportálokon nagy sikerrel futott a "Mi hiányzik a városból" kérdés. A költözés várhatóan 1 hónapot vesz igénybe és már ma délután elkezdődik. Kiderült, hogy nagyon sok debreceni lakos szeretne több hegyet és tavat a környezetébe, ezért a debreceni városvezetés felvette a kapcsolatot a szomszéd megyeszékhellyel, hogy partnerek lennének-e egy városcserében. Miskolc készséggel elfogadta az ajánlatot, így a döntés értelmében a két város lakossága egy évre helyet cserél. Már készül az az applikáció, amivel a Google térképen stipi-stopi alapon lehet majd ingatlanokat foglalni a másik városban. A fejlesztő cég azt ígéri, hogy Android és iOS változat is készül, valamint láthatjuk, hogy a Facebook ismerőseink merre foglaltak "szállást". A változás érinti a focimeccseket, valamint az Operafesztivált is.

A kezdeményezésre több európai nagyváros is felfigyelt, hiszen eddig ilyenre nem volt példa. Sok helyen már el is indították a kérdőíveket, hogy megtudják, milyen szempontok szerint válasszanak cserevárost.


Miskolc - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondd el és talán magvalósul! tovább »

Debrecen - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondja el és talán magvalósul! tovább »


SEMMI PÁNIK, BOLDOG ÁPRILIS ELSEJÉT!!!!! :)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában