Helyi közélet

2015.03.05. 14:24

Mit csinálsz az utolsó bevásárlós vasárnapon?

Ez a hétvége lesz az utolsó, amikor minden bolt nyitva lesz, utána egy kicsit visszarepülünk a kőkorszakba. Meséld el nekünk, mit fogsz csinálni. Még utoljára jól elköltöd a pénzed vagy már rákészülsz és próbálod megszokni a gondolatot, hogy a vasárnapi ruhavásárlás a múlté?

Ez a hétvége lesz az utolsó, amikor minden bolt nyitva lesz, utána egy kicsit visszarepülünk a kőkorszakba. Meséld el nekünk, mit fogsz csinálni. Még utoljára jól elköltöd a pénzed vagy már rákészülsz és próbálod megszokni a gondolatot, hogy a vasárnapi ruhavásárlás a múlté? Elmesélheted azt is, hogy Téged hogyan érint a boltbezárás. Mi az, amit nem fogsz tudni megvenni? Esetleg kevesebbet fogsz keresni? Vagy ki is rúgtak emiatt? Mesélj, panaszkodj, mi meghallgatunk!

Barbi: "Diákként dolgozom Magyarország egyik legnagyobb Hipermarketében. Pénztáros vagyok. A vasárnapi boltbezárásokkal sajnos havi 10 és 20 ezer közötti pénzösszeget veszítek. Az "utolsó" vasárnapon 8 órát fogok dolgozni, aztán persze jöhet egy kisebb bevásárlás :)"

Renáta: "Dolgozni fogok egész nap méghozzá ruhaüzletben... "

mimi: "dolgozom :((((("

Kata: "Szombaton igyekszem bevásárolni, és vasárnap megfőzöm a finom Nőnapi ( Tamás)napi ebédet,és vendégül látom az anyósomat, a lányomat és az unokámat. Szombaton meg sütöm az ünnepi sütit is. Legalább is így tervezem. A vasárnap a családomé lesz. Remélem még sok ilyen eltervezett vasárnapunk lesz együtt."

Viktor: "Biztos hogy sokat fogok anyázni. Igaz hogy túlnyomó részt pénteki vásárló vagyok,de apróságok miatt becsúszik pár dolog vasárnap.Annak idején azért választottam a tecit mert non-stop. valószínű vége a péntek késő esti nyugodt vásárlásnak amikor sokszor egyedül vagyok egy soron. na akkor fogom igazán szidni semjénéket. direkt írtam kis betűvel! érdekes hogy a fidesz annak ellenére h ellenezte beállt mellé,tényleg kőkorszak. amit pénteken nem tudtam megvenni mert nem volt akkor vettem meg vasárnap,plusz egy kis nem előre tervezett költés néha. de hát jól megy a gazdaság nem kell a belső fogyasztás. egy biztos 2018-ban arra fogok szavazni aki ennek véget vet,nem érdekel melyik párt lesz az."

Zuzu: "Vásárolni fogok! Egy darabig ez lesz az utolsó ruha-vásárlásom, mivel a 8 hónapos kislányomra a nagyszülők csak vasárnap tudnak vigyázni. Így jártam! :("

Kereskedő: "visszarepülünk a kőkorszakba"....  Na ezt a cikket is olyan ember találta ki, aki még az életében nem dolgozott vasárnap, de azt elvárja, hogy mások dolgozzanak..."

Attilabácsi: "Szombaton Kecskeméten fog játszani a Diósgyőr. Haverokkal megyünk, szerencsére nem én leszek a sofőr, így némi mennyiségű söritalt is fogyaszthatok. Hazaérkezvén a mérkőzésről egy hajnalig tartó bulit tervezünk, és csutak részegre isszuk magunkat. Vasárnap a józanodásé lesz, 14-15 óra körül, ha sikerül felébredni, elmegyek bevásárolni. Ez rendszerint így van, ha szombaton idegenben játszik a DVTK. Szombaton, meccs, vagy kirándulás, vasárnap a szentmise után vásárlás (merthogy nem zárja ki egymást a kettő). De nincs gond, ha nagyobb bevásárlás esne vasárnapra, akkor majd elköltöm a pénzem mondjuk egy felvidéki bevásárlóközpontban. Nincs messze, és bizonyos termékek még olcsóbbak is, mint pl az alkohol, mert azon ugye jóval kevesebb az adó. Szóval bevásárlóturizmus indul!"

Peti: "Én közösülni fogok, mint minden vasárnap."

Husi: "Csakazértis: VÁSÁROLNI FOGOK!!!! Ez egy elmebaj, amit kitaláltak, igenis találjanak kiskapukat hozzák, vagy küldjék el "Harag" Pétert és kedves családját a csába..."

Andris: "Tisztelt Cikkíró ! Visszazuhanunk a kőkorszakba ? Csak sajnálni tudom Önt ,ha a társadalmi fejlődés alapkövének tartja a vasárnapi vásárlást. Normális társadalmi berendezkedésű országokban már nagyon régen nincs s talán nem is volt vasárnapi nyitvatartás. Még is működnek valahogy. Hogy mit fogok csinálni vasárnap? Amit máskor,nyugodtan felkelek,megfőzöm az ebédet (amihez pénteken,esetleg szombaton már bevásároltam , gondolom legalább 22h-ig) utána folytatom az aktív vagy passzív pihenésemet. És netán,ha 4-5 évente akarok venni egy TV-t, mosógépet,hűtőt akkor megveszem a hét többi napján. Egy szösszenet ,pár évvel ezelőtt milyen felháborodást váltott ki a közterületi dohányzás tilalma.Most haza tudok úgy jönni egy szórakozó helyről,hogy nem szívok el passzívan 15 cigit.Nem fáj a fejem nem büdös a ruhám stb."

Lelkecske: "Amit minden vasárnap: reggel misére megyek és a családommal vagyok."

Ildikó: "Dolgozni fogok 6 órát még utoljára. Vegyes érzéseim vannak: kevesebb lesz a pénzem, de több idő jut majd a csalàdomra. Gyerekkoromban is megvoltunk vasárnapi nyitvatartàs nélkül."

Laci: "Családi program a gyerekekkel. Úszás, biciklizés, túrázás, családlátogatás. Sok okosságot olvasni itt sok okos -vagy magát okosnak tartó- embertől. Nekem kellett dolgoznom vasárnap, nem volt jó. De nem és vagyok itt a lényeg azzal a kevés idővel, hanem anyám, aki nem sok vasárnapot tölthetett velünk épp amiatt, mert dolgoztatták a kereskedelemben. Teljesen üdvözlöm a döntést. És igen, pörög a belső fogyasztás ill. áttevődik más napokra. És igen, adózzanak a multik, ne pedig luxemburgi adóparadicsomba mentsék ki a profitot itt meg hozzanak ki nullszaldót, amellett, hogy éhbérért dolgztatják az embereket vasárnap is. Az ember alkalmazkodik. Ha máskor tudnak a tisztelt károgók Ausztriával példálózni, akkor tegyék meg itt is bátran. :)"

pumi: "bevásárolok jövőhét vasárnapra :)"

nagypeter: "mi van ballib firkászom? Inkább csak a kormányt szidalmazó kommenteket jeleníted meg? Ez az a híres sajtószabadság, és demokrácia, amit a Fidesztől ennyire védeni kell? védjed akkor, majd mi is megvédjük 2018-ban... whehehehe :)"

szabokatalin: "T. "újságíró"! El kellene fogadni, hogy hogyan vélekedik minderről a magyar társadalom, nem pedig irányítani a közvéleményt.. bár egyre kevesebb ballib droid-ot tudtok ilyen firkálmánnyal megérinteni.. LOL :)"

Grumpy Cat: "En nem tudom mit kell cirkuszolni ennyit a vasarnapi zarva tartas korul. Nem a kokorszak kedves cikkiro, de megkockaztatom neked is volt reszed a nagy szoci korszakban. ES TULELTUK,SOT MEG BENZINKUT SEM VOLT NYITVA!!! Mit kell odaig lenni. En most is ugy rendezem,hogy csutortok, penteken bevasarolok es a hetvege nyugodt. Szervezes kerdese az egesz."

Laci: "Kerészkedem, fát vágok, ebédelek és utána pihenek, és örülök, hogy mások is pihenhenek"

Viktor: "akik védik a zárva tartást annak biztos nincs családja,ha én egyedül lennék,akkor igen mindegy mikor vásárolok,de gyerekekkel más a program.sok idióta.igenis KŐKORSZAK!!! meg különben is ne mondja meg már senki mikor mit csináljak. Vasárnapra dupla fizut,!akarsz melózni? ok akkor nyitva vagyunk,nem kell a plusz pénz? ok akkor zárunk,igy kellett volna.nem beszélve h egy olyan párt osztja az észt aki 98 ota önállóan nem is indult,esélye nem lenne a parlamentbe kerülni. ha pl lakást újítok,és húú kéne még egy kis fuga, cement vagy akármi,leszaladtam és megvettem,most???? ugy hogy elmehettek a fenébe,vagy vissza 1980-ban de király is volt. ja nem 20 éves vagyok!!! baromira szétveri a családokat egy 2 órás vásárlás. nem mindenki megy majd kirándulni, a többség otthon kusshad és simogatja a telóját. Andris:Normális társadalmi berendezkedésű országokban már nagyon régen nincs s talán nem is volt vasárnapi nyitvatartás. Még is működnek valahogy. nézz már utána ezekben az országokban most törlik el szép sorban.. ja és ha majd egy magyar péntáros is annyit keres mint pl a labancoknál,akkor majd visszatérhetünk a dologra."

Ferenc: "Mint az eddigi vasárnapokon. Család, kert, sport, olvasás és még rengeteg minden. Lehet, hogy nehéz elképzelni is, de még a szombat nagy részét is igyekszem ezekkel eltölteni. Érdemes kipróbálni...."

Szilvi: "Eddig is ritka vendég voltam vasárnaponként az üzletekben. Gyermekkoromban sem volt nyitva vasárnap szinte semmi. Több napos ünnepre is úgy készültek szüleim, hogy előre bevásárolták a szükséges dolgokat és okosan kalkulálva meg lehetett oldani, hogy akár két-három napot is el volt az ember bevásárlás nélkül. Még tej, pékáru is megoldható volt és el is állt több napig, persze nem kell fanyalogni, hogy a kenyér már nem ropogós, lehet abból pirítós, bundás kenyér ... Megtanultam, ha valami nincs otthon éppen, akkor nem azt főzöm, sütöm (ha már voltam olyan butus, hogy elfelejtettem munkanap megvenni), hanem kombinálok, ötletelek és tudok változtatni és nem rögtön szaladok mondjuk tejért, vagy pirospaprikáért, vagy tésztáért mert nincs otthon. A tárolást is otthonunkban a konyhában, szekrényekben, spajzban - legyen az akár bérházi méretarányú kicsi konyha is akár - úgy kell megoldani az olyan tovább eltartható élelmiszerekből (gondolok itt pl. lisztre, cukorra, tésztára, tojásra, fűszerekre - nem a konzerves megoldásra), hogy tudjunk változtatni, ha nincs olyan hozzávaló, és apróságért ne szaladgáljunk boltba, mert a szabadidőnk megy el a vásárlásra fordított idővel egy-két termék hiánya esetén."

Laci1: "Viktorka! De, van családom, és védem a zárva tartást. Lehet, hogy nagyobb családom van, mint neked. :) Nem mondja meg neked senki, hogy mit csináljál, ha te nyitva akarsz lenni vasárnap, akkor nyitva lehetsz. Nem a kétórás vásárlás veri szét a családokat te fajankó, hanem az, hogy a család nincs együtt, egy napon sem. Te úgy látom csak a vásárlás szempontjából nézed. Nahát ezért nem érted, hogy milyen ha vasárnap folyamatosan dolgoztatnak. Ennyit arról, hogy te mit látsz, és értesz a teljes képből.."

Anita: "Tisztelni kellene egymás életét annyira, hogy mindenki maga dönthesse el, mit tesz az egyes napokon. Ha vasárnap vásárolni, nézelődni szeretne, akkor tehesse meg. Ha családdal szeretne programot, akkor azt. Mellesleg ezek a dolgok nem zárják ki egymást, (és még az elmagányosodást is enyhítheti, hisz több programot nyújt - nem mindenki családos...) Inkább a vasárnapi nyitva tartást kellene alakítani olyan módon, hogy aki nem szeretne vasárnap dolgozni, az megtehesse ezt, s akinek ez nem teher, annak legyen ez is alternatíva - plusz juttatásért. Így mindenki jól járna..."

Posiflex: "Családi vállalkozásban fogok dolgozni. Kis városban élünk és semmi sem lesz nyitva ezért határoztuk el hogy kiszolgáljuk a vásárlókat. Úgy gondolom az embereknek szükségük van egy nap pihenésre hogy megújult erővel futhasson neki a következő hétnek. A családok együtt mehetnek kirándulni (nem feltétlenül pénz kérdése: séták, játszótér látogatás, biciklizés, vagy nyáron esetleg egy strandolás stb...) Az én vasárnapom hétfőn lesz vagy épp szombaton. Elfogadtam h dolgoznom kell alkalmazott helyett (amit persze meg is érdemel egy hét munka után) de így nem csak a multik és a nagyok habzsi dőzsiznek hanem az egyszerű ember is "levegőhöz" jut."

Viktor: "lacika a boltok hosszabb hétközi nyitvatartással válaszolnak,tehát a dolgozó majd reggel hattól este tízig melózik 11re hazaér,tényleg jó sokat lehet a családjával.tehát marad egy nap háztartásra stb had ne soroljam,és a vasárnaposok nem minden vasárnap dolgoznak. persze hogy vásárlás szempontjából nézem hisz én vagyok a vásárló!!! de nem olvasol figyelmesen,azt írtam úgy kellett volna, h dupla fizu a vasárnapért és aki akar az dolgozik. érdekes hogy ahány pénztárost megkérdeztem,senki nem örült.nem mondja meg senki h nyitva lehetek-e????? most mondják meg. Anita okos lány!!!nem fajankó mint én:) nem baj lacika szeretlek. de mind1 ennyit rászántam a vitára,részemről lezárva,jövőhéten élesben meglátjuk.jó pihenést!!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában