Helyi közélet

2015.03.20. 00:39

Közlemény - Megérkezett a COOP élelmiszer-adománya Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe

Miskolc – A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 7095 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 695 gyermek részére juttatta el élelmiszer-adományát Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.

Miskolc – A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 7095 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 695 gyermek részére juttatta el élelmiszer-adományát Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.

A Coop Segély Alapítvány a 2011 és 2013. évi támogatási programját folytatva, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén 7095 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti 60 tonna súlyú, 20 millió forint értékű élelmiszer-adomány országszerte. Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogat függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkednek.

„Az idén 20 éves COOP üzletlánc igazgatóság tagjainak személyes részvételével, COOP saját márkás termékekből összeállított egységcsomagokon keresztül valósítjuk meg az adományozás. Az alapélelmiszereket tartalmazó (liszt, olaj, tej, tészta, rizs stb.) termékek minőségéért a COOP üzletlánc felelősséget vállal és egyben gondoskodunk a logisztikáról, az adományok megyékbe történő eljuttatásáról. Ez az adományátadás a gyermekekről szól, hiszen a legjobb ellátás mellett is jól jön minden segítség” – kezdte beszédét Tóth László, az Unió COOP Zrt. vezérigazgatója és a Coop Segély Alapítvány képviselője Miskolcon, a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézményben tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 695 főt, 5,8 tonna súlyú élelmiszer-adománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra”.

Az országos szintű rendezvénysorozat megyei átadási eseményén Tóth László jelképesen átadta az élelmiszer-adományt Sike Ildikónak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ igazgatójának, aki gondoskodik annak megyei elosztásáról.


Tóth László átadja az adományt szimbolizáló emléklapot Sike Ildikónak


„Az adomány átvételekor fel sem fogjuk annak jelentőségét” – kezdte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ igazgatója. Sike Ildikó azonban hozzátette, hogy a gyermekek mosolya ezt azonnal tudatosítja, ami felejthetetlen érzés. „Egy ilyen adomány hatalmas segítséget jelent a mindennapokban” – hangsúlyozta az igazgató.

A hála, a magyar termék, a biztatás és a köszönet szavak jelentőségét emelte ki az esemény kapcsán beszédében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója. „Hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk az adományozóknak, és bízunk benne, hogy ezt a társadalmi tevékenységet a jövőben is folytatni tudja az üzletlánc” – mondta el Radomszki Lászlóné, aki szerint különösen fontos, hogy az adományban magyar termékek találhatók, amelyek piacra jutása és fókuszba helyezése meghatározó célkitűzése a kormányzatnak is.

A Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott intézményvezetője, Dr. Dobosné Vörös Eleonóra szerint az adomány fizikai megnyilvánulásán túl, a jószívű emberek odafigyelését és segítségét is szimbolizálja.

Köszönetét és elismerését fejezte ki a COOP Csoportnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottja. Demeter Ervin a cégcsoport gazdasági jelentőségét ismertette mind országos, mind megyei viszonylatban. „A COOP alapítványán keresztül immár nem első alkalommal hozta el adományát a megyébe” – hangsúlyozta.


A képen balról dr. Alakszai Zoltán, Demeter Ervin és Tóth László


A Coop Segély Alapítvány segítségét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke az európai cégek társadalmi felelősségvállalási gyakorlatával hozta párhuzamba. Bánné dr. Gaál Boglárka szerint a COOP a felelősen működő cégek között az élmezőnyben jár széleskörű társadalmi programjával, mellyel valódi példát mutat.

„Egyetlen cégvezető lelkiismerete sem lehet nyugodt, amíg ilyen segélyakciókra szükség van” – kezdte hozzászólását Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kabinetvezetője, dr. Alakszai Zoltán, aki szerint rendkívül fontos a széleskörű társadalmi összefogáson alapuló segítségnyújtás.

- Széles Anikó, SKY Marketing Communications -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában